Jaapani kodakondsusega Kenji Fujimoto külastas Põhja-Koread esmakordselt 1982. aastal.

Kuus aastat hiljem sai temast diktaator Kim Jong-ili isiklik sushi-kokk, kelle aastapalk ränka vaesust kannatavas riigis küündis 70 000 dollarini aastas ja kelle käsutuses oli kaks Mercedest.

2001. aastal põgenes Fujimoto Põhja-Koreast ning avaldas kaks aastat hiljem oma kogemustest raamatu "Kim Jong Il's Chef" ("Kim Jong-ili kokk").

Ülaloleval fotol: 2012. aasta, Pekingi rahvusvaheline lennuväli. Meedia ümbritseb äsja Põhja-Koreast uuelt reisilt saabunud Kenji Fujimotot kärbseparvena.

Ehkki kokk kirjutab valenime all — ta on väitnud, et ta endine ülemus üritas teda mõrvata —, ei võõrista ta sugugi ajakirjandust. Viimasel ajal on Fujimoto paljastanud meedias üksikasjalisemalt Kimi toitumisharjumusi.

"Tal oli palju kummalisi soove," rääkis kokk ajalehele The Sun. "Näiteks maod. Mao prepareerimiseks leiti keegi teine. Mina töötan ainult mereandidega. Jõehobu oli väga hea ja maitses nagu kanaliha. Ühel päeval soovis ta süüa ämblikke."

Samal ajal kui 25 miljonit Põhja-Korea kodanikku elasid nälgasuremise äärel, nautis Kim äärmuslikku luksust. Riigijuhil oli suur veinikelder ja DVD-kogu ning ta korraldas toretsevaid bankette, mille lõpetuseks pakkus peeneid šoti viskisid ja konjakit.

Armastatud Juhil oli ajalehe The Guardian osutusel ka personaalne "lõbubrigaad", millesse kuuluvad noored neiud talle tantsisid ja laulsid ning teda vannitasid.

Mõnikord lubati ka Fujimotol tüdrukutega lähemalt suhelda ning viimaks pandi ta ühega neist koguni paari pulmas, kus alkohol voolas ojadena ning millele järgnenud hommikul ärgates avastas Fujimoto, et ta kube on kiilaks pügatud, vahendab ajakiri GQ.

Foto: Wikipedia, vabakasutuseks

Fujimoto valmistas türannile sushit ja muid hõrgutisi ning käis temaga kaasas ka riigijuhi harvadel reisidel välisriikidesse.

Kokale oli antud käsk hankida alati parimat toorainet nagu Hiina meloneid, Usbeki kalamarja, Tšehhi õlut, Tai papaiasid ja Taani sealiha.