Tüüpiliste
-videote põhjal, mida keegi kasutaja Mister Enigma järjekindlalt
ja
'i keskkonda üles paneb, võiks tekkida kõikvõimalikke küsimusi: Kas
varjab? Miks NASA varjab? Mis seal lendab? Kas see on UFO?

Paraku on sama põhjendatud küsimus: Kas see on videolavastus?

NASA näitab tõesti otsepilti rahvusvahelisest kosmosejaamast, kuid vahele tekib paratamatult hetki, mil side juhtimiskeskusega Maa peal katkeb, sel ajal näeb pigem sinisel taustal vabandussõnu. Vandenõuteoreetikutel meeldib aga iga sidekatkestust näidata kui sihilikke katseid varjata midagi inimeste pilkude eest. Lisaks on olemas selliseid pilditöötlemise programme, mis võimaldab igaühel videoid lavastada.

Kahe nädalaga 2,2 miljonit vaatamist sellele videole igatahes viitab, kui suur hulk inimesi tahab uskuda selliste videote paikapidavust. Tavaliselt selle anonüümse autori videote vaatajaskond küündib pigem mõne tuhandeni, miljoneid tõi vaid kõmumeedia tähelepanu.

Kosmosejaam tiirleb ümber Maakera ligemale 410 kilomeetri kõrgusel, helikopterite kõrgusrekord on juba 1972. aastast alates 12,2 kilomeetrit. Pilvede mass kuhjub tavaliselt troposfääris, mis ulatub kaheksast kuni 18 kilomeetrini. Pöörlev ese pilvemassis liikumas viitaks üsna selgelt tiivikule ja kui kosmosejaamast selline asi nähtav on, on tegemist pigem juhusliku vedamise kui millegi kahtlasega.

Pöörlevat liikumist näeb ka mitmete ilmastikunähtuste keskmes, olgi või tegemist tornaaadode või orkaanidega, aga sellega nähtavasti tegemist ei ole. Video, millel väidetava UFO liikumist tõestada üritatakse, on aga liiga hägune, et üldse asjast selget pilti saada. Igatahes mingi lennumasina väljumist Maa atmosfäärist see küll ei tõesta.

Kui UFO-d tõesti nii sageli Maad külastaks, kui sellised  autorid väita üritavad, peaks meil küll ammu juba olema palju detailsemaid ja parema kvaliteediga ülesvõtteid, sest NASA-l ei ole ju monopoli kõikide kaamerate ja teleskoopide peale: