Guirec alustas oma suurt seiklust Austraaliast, kuhu ta 18-aastasena tööd otsima läks - seda sõnagi inglise keelt oskamata. Mõnda aega hiljem sai ta tööd krevetipaadil, õppis seda tööd tehes palju meresõidu kohta ning alustas ühel hetkel üksi purjetamisega

Kanaari saartel kingiti Guirec Soudèele kana nimega Monique. Kohalikud küll hoiatasid, et kana merel munema ei hakka, ent Monique muneb reisil siiski umbes kuus muna nädalas.

Mees ütles, et alguses mõtles ta, et ehk võiks laevale kassi võtta, kuid see nõudnuks liiga palju hoolt. Kanaga on märksa lihtsam. "Inimestega võrreldes ei virise kana üldse, ehkki ma ei eita, et aeg-ajalt suudab ta mulle päris korralikult närvidele käia," lausus ta.

Alguses oli Soudèe kana pärast mures - äkki viib mingi laine linnu üle parda või juhtub midagi muud halba. Ent kana pidavat kõikuval laeval väga hästi püsti püsima, justkui vana meremees. Ja kehvade ilmade ja väga tugeva tuule korral paigutatakse Monique siiski oma kuuti.

Momendil viibivad Guirec, Monique ja nende jaht Yvinec Gröönimaal, plaan on seilata läbi Arktika Alaskasse ning sealt ilmselt edasi Vaiksessse ookeani.