Samavõrd meeldejäävaks ei kujunenud aga edasised jaod, mis ilmusid vastavalt 1992 ja 1997, rääkimata kahest märulist, kus verejanuline tulnukas ja teine tuntud ulmekuju Predator kokku saavad (2004 ja 2007).

Veidi etemini käis "Alieni" eelloo "Prometheus" (2012) käsi, kuid sarja algset sära see ei taastanud. 2016. aasta toob sellele siiski järje.

Järgmist "Alieni" tasub aga kindlasti oodata! Selle režissöör on Lõuna-Aafrika vabariigi päritolu Neill Blomkamp, kelle senised kaks täispikka linateost, "District 9" (2009) ja "Elysium" (2013), ulmesõprade poolt hästi vastu võeti ja mehele kohe kultustegija maine kinkisid. Eriti esimene.

Blomkamp teatas jaanuaris, et töötas salamisi uue "Alieni" kallal, kuigi asi jäi pooleli. Vahepeal on olukord muutunud ja ta kuulutab nüüd Instagramis, et sellest saab siiski tema järgmine film.

Foto: tootja

Sisu või ilmumisaeg pole teada, aga veebi postitatud kunstilistest visanditest võib üht-teist välja lugeda (selle uudise avapilt kuulub ka nende hulka).

Mida välja loeme? Vanadest tegijatest naasevad Sigourney Weaver (Ripley) ja Michael Biehn (Hicks), samuti näeme Weyland-Yutani peakorterit.

Variety lisab, et teos toimub ajaliselt "Prometheus 2" järel ja Ridley Scott on siin executive producer. See tähendab, et ta ise aktiivselt kaasa ei löö, vaid kuulus nende hulka, kes pidid tootmiseks oma allkirja andma.

***

2014. aasta lõpus ilmus muide ka sooja vastuvõtu osaliseks saanud "Alieni" videomäng nimega Alien: Isolation. Tundub, et tapjatulnuka ekraanikarjäär liigub taas tõusvas joones.

Ootusärevuse leevendamiseks võite vaadata ka Blomkampi vastvalminud uue filmi, ulmeka "Chappie" treilerit. See jõuab kinolevisse meil 6. märtsil.