Juba aprillis õnnestus häkkeritel varastada andmeid 21 miljoni föderaalteenistuja kohta USA kaadrihalduse ametist (US Office of Personnel Management, OPM). Samas õnnestus arvatavasti Hiinast pärit häkkeritel kätte saada ka nimekiri nendest, keda USA riigidepartemang (ehk siis välisministeerium) on riigi saatkondadesse tööle suunanud.

Kuna luurekeskagentuuri (CIA) inimesed suunatakse saatkondadesse tööle teisi kanaleid pidi, siis on kaudselt võimalik ka välja sõeluda kõik need, kes saatkonnas töötavad CIA kasuks.

See, et CIA teatab alles nüüd oma agentide väljatõmbamisest Hiinast võib paraku näidata vaid üht kahest. Kas agendid tõmmati välja kohe ja teade nende väljatõmbamise kohta jõudis meediasse tohutu hilinemisega; või avastati tegelik oht infolekkest nende kohta alles hiljuti ja seega oleks agendid juba pool aastat olnud otseses paljastamisohus. USA luureteenistuste ülem James Clapper on teadaolevalt selle kohta juba ka senati armeeteenistuse komitee ees aru andnud.

Häkkerirünnakust endast suurt skandaali ei tehtud, sest, nagu Washington Post raporteerib, ka USA ise tegeleb samasuguse küberluurega.