Reeglina ümbritsevad selliseid inimesi ka ihukaitsjad ja turvamehed, mis kahandab veelgi tõenäosust mõnele kuulsusele lähedale pääseda. Aga mis siis, kui avastate end lennukilt, mille piloot pärineb kuninglikust suguvõsast?

Hiljuti paljastas Hollandi kuningas Willem-Alexander, et on viimased 21 aastat kaks korda kuus töötanud inkognito kommerts-lennureisidel teise piloodina.

Ehkki oli teada, et enne trooni pärimist oli ta mõnda aega olnud „külalispiloot“, oli senini püsinud saladuses tõsiasi, kui sageli ta kuningapõlves lennufirma KLM kapteni Maarten Putmani kõrval teise piloodi ülesandeid on täitnud.

Willem-Alexander on kunagi öelnud, et kui ta poleks sündinud kuningalossis, oleks tema unistuste töö juhtida piloodina suuri reisilennukeid nagu Boeing 747.

Reisijate poole pöördudes ei kasutanud ta kunagi enda nime ning piloodivormis ja KLM-i tekliga peas ei tuntud teda reeglina ka ära. Willem-Alexander möönis siiski, et mõned reisijad on ta hääle järgi ära tundnud.

„Hea on see, et saan alati öelda, et tervitan kapteni ja meeskonna nimel palavalt kõiki reisijaid,“ rääkis kuningas. „Siis ei pea ma enda nime paljastama.“