Neljameetrine kalakorjus oli meres juba tugevasti lagunenud, ja on isegi raske aru saada, kas see on kala pea, millest sarvi meenutavad ogad välja sirutuvad. Leidis selle üks kohalik naisterahvas, aga otsuse kala kiirkorras maha matta langetasid juba rannavalve esindajad. Korjus haises nii tugevalt, et ohustas juba inimeste tervist.

Ka veebis ringlevad fotod sellest kalast pärinevad just Hispaania rannavalvelt, mis peaks uudist  usaldusväärsemaks muutma. Igatahes pääsesid koheselt valla kuulujutuveskid, mis asusid fantaseerima jälle Loch Nessi koletise ja teiste temasuguste teemal. Ennatlikult.

Hai selgroog, või harilik heeringakuningas

Hiidsisalikuga tegemist ei ole, pigem ikka suure kalaga, oletatud on ka seda, et tegemist on mõne suure hai selgrooga, ning pole üldse kindel, kas need "sarved" selle külgegi kuulusid.

Teine, ja isegi usutavam versioon paistab olevat aga see, et tegemist võiks olla hariliku heeringakuningaga, kalaga, mille kehapikkus võib ulatuda isegi enam kui kümne meetrini ja mille pead ning selga ehivad tõesti pikad ja teravad ogad. Sajandeid sünnitas just see kala meremeeste õuduslugusid merekoletistest.

Heeringakuningas meres: