Forte teeb kiire ülevaate luksuskõrtest, mis sinu kokteili- või miks mitte Maximast ostetud mahla luristamise uuele tasemele viivad.

Seda muidugi eeldusel, et keegi aru saab, et su kõrs on kallis. Ise ju mainima hakata ei tahaks, see poleks glamuurne.

Loomulikult on need kallid kõrred mõeldud kestma, mitte ühe õhtu järel prügisse rändamiseks, nii et äkki õnnestub sul sellist kasutades veidi keskkonda säästa.

Briti ehtekunstnik Stephen Webster pakub tavatoodete kõrval Last Straw nimelist sterlinghõbedast kõrt, mille eestindatud nimeks kõlbaks ehk Viimane õlekõrs.

Hõbedasulamitest vast levinuim sterlinghõbe on tuntud oma bakterivastase toime poolest; iga kõrt ilustavad ka graveeringud: omaniku eesnimi ja kiri Last Straw.

Tootja kodulehel on hind 175 USA dollarit ehk 150 eurot.

USA kuulus ehte- ja muude luksuskaupade tootja Tiffany & Co. leiab, et sulle kuluks ära koguni 350dollarilise (300eurose) hinnasildiga kõrs, mis kaetud roosa kullaga.

Köögi- ja kokkamisriistadele spetsialiseerunud Eatingtools.com tahab ka luksuskõrte maailmas jala ukse vahele saada.

Nende pakkumine on edevale šoppajale muidugi naeruväärselt odav: üks Oversized Titanium Straw ehk ülisuur titaankõrs maksab ainult 26 dollarit ehk 22,3 eurot. Aga äkki on lahe neid korraga mitu osta, et iga pereliige või külaline oma kasutada saaks.

Nimele sobivalt jämedad kõrred sobivad ilmselt hästi paksemate vedelike tarbimiseks – smoothie’d, jäätisekokteilid jm.

Toode on anodeeritud titaanist (pinda on elektrolüüsi teel oksüdeeritud) ja läikiva kattega. Näeb küll välja, et sul on rohkem raha kui naabrimehel.

Luksuskõrrele sobivalt on see kena välimusega komplekt, mitte lihtsalt kõrs mingis pakis või kotis. Komplektis on üks tavaline ja üks jäme kõrs, puhastushari ja nahkpaunake, kus neid hoida.

Maksab ainult 49 dollarit – 42 eurot –, nii et sobib alustavale glamuuritajale, kes ei taha esimese hooga kohe mingitele kõrtele sajalisi luhvtitada.

300eurone Vermeil pole tegelikult kalleim joogikõrs, mida Tiffany & Co. pakub. Sterlinghõbedast Ladybug maksab isegi 425 dollarit ehk 365 eurot.

Miks Lepatriinu nimeline toode ei kasuta putukale omast punase ja musta kombinatsiooni, jääb segaseks, küll aga on kõrre küljes sellega sama värvi lepatriinukujuke.