Laev vajus kreeni 26. jaanuaril ja kõik 22 meeskonnaliiget evakueeriti Hispaania päästekopteritega. Laev jätkas triivimist Biskaia lahel ja läheneb Prantsuse kuurortlinnale Arcachonile. Laev peaks madalikule jooksma 1. või 2. veebruaril Landes’i departemangus Arcachoni lähedal, vahendab International Business Times.

Prantsusmaa Atlandi ranniku võimude esindaja Emmanuel de Oliviera ütles, et kuigi tehakse endiselt jõupingutusi laeva püsti ajamiseks, on tugev tuul ja tormine meri kõik katsed nurjanud. „Tänase seisuga on meri tugevam kui meie. Soodne aken puksiiri kinnitamise üritamiseks on veel homme [1. veebruaril],“ ütles de Oliviera.

Laeva omanik Cido Shipping palkas Prantsuse päästepuksiiri Abeille Bourboni, Prantsuse mereväe fregati Primauguet koos helikopteriga Lynx ja ankrukäitlemispuksiiri Argonaute, et alus uuesti püsti tõsta.

Modern Expressi pardal on 3600 tonni puitu ja ehitusmasinaid, mida toimetati Gabonist Prantsusmaale. Laeval on 300 tonni diislikütust, mis aga praegu ei leki.

Arvatakse, et laev vajus kreeni lasti liikumise tõttu.