Eesti keeles sellel linnuliigil vist nime polegi, tegemist on värvuliste tapakuulolaste sugukonda kuuluva liigiga Merulaxis stresemanni. Ja on oletatud, et sellest liigist on Brasiilia vihmametsades üldse elamas vaid 15 isendit, kirjutab Wildlife Extra.

Pesa leidmine on muidugi rõõmus uudis, sest ta viitab, et vähemalt üks paar nendest lindudest on otsustanud järglasi soetada, lükates väljasuremist kaugemale. Pool sajandit tagasi juba arvati, et neid linde enam ei olegi, aga 1995. aastal nähti neid jälle.

YouTube-is paistab sellest linnust leiduvat vaid üks video:

Oktoobri lõpus avastasid kaks Brasiilia linnuhuvilist tennisepalli suuruse avause maapinnal, mille kaudu selle linnuliigi esindajad sisse-välja käisid, ja seda kahemeetrist pesakäiku uuriti seejärel mikrokaameraga. Avastusest peaks lähemal ajal ka teaduskirjanduses suurem artikkel ilmuma.

Tegemist on suhteliselt suure, isegi paarikümnesentimeetriseks kasvava linnuga, kelle otsaesisel on eriti silmatorkavad harjassuled.

Nende väljasuremise peatamiseks on loodud ka suur lindude kaitseala Brasiilias. Atlandi-äärne vihmamets, kus see linnuliik veel esineb, on ülimalt liigitihe ala, kuigi ka sealset loodust ohustab metsade lageraie. Linnuliike on seal tuvastatud koguni 950, ehk enam kui kaks korda rohkem võrreldes kõigi Eestis loetud liikidega.