33-aastane ameeriklane läbis 1500 kilomeetrit 54 päevaga. Selle aja jooksul ei saanud mees mitte kusagilt juurde lisavarusid, mis tähendab, et kõigi päevade varud olid tal algusest peale kelguga kaasas. Kõik, kes on varem midagi sellist üritanud on oma ürituse kas katkestanud või selle käigus hukkunud.

O'Brady ei üritanud rekordit teha üksi, vaid tal oli ka konkurent - britt Louis Rudd, kes samuti sama tiitlit püüda üritas. O'Brady võimas kiirus aga ei jätnud talle võimalustki - ameeriklane täitis oma eesmärgi 16 päeva kiiremini kui ta esialgu plaaninud oli.

Teekonnale asudes kaalus O'Brady kelk umbes 180 kilogrammi, millest 100 kilogrammi moodustas toit. Lisaks toidule oli mehel kaasas telk, magamiskott, kaamerad, satelliittelefon ja 14 kilogrammi küttematerjali, et süüa teha.

"See on nagu üks suur matemaatikavalem - iga kalor, mille oma kelgule lisad, lisab ka kelgu kaalule. Ma tahtsin kaasa võtta kõige mõistlikuma hulga kaloreid, aga kõige kergemates pakendites," kommenteeris O'Brady Business Insiderile.

Colin O'Brady

Mehe menüü ei kõla just väga isuäratavalt, peamiselt koosnes see pudrust, külmkuivatatud einetest, supist ja erilistest batoonidest. Mehe sõnul ei tule sellise reisi puhul värske toit kõne allagi. "Sõin igal päeval samu asju täpselt samas järjekorras," tunnistas ta.

Kokku sai mees igapäevastest einetest umbes 7000 kilokalorit. Vaatamata sellele kaotas mees terve hulga oma kehamassist. "Mu reied on praegu umbes sama ümbermõõduga nagu mu käed muidu. Kell ei taha samuti randme peal seista, pidin isegi rihma väiksemaks sättima," naeris ameeriklane.

"Kuigi viimased 32 tundi mu elust on olnud ühed kõige raskemad, on need samas ka olnud ühed kõige paremad hetked, mida olen kunagi kogenud," kirjutas värske rekordiomanik sotsiaalmeedias. Tema sõnul oli ta oma eesmärgile keskendunud ning see aitaski tal edukalt pärale jõuda.