Jutt käib umbes 325 000 elanikuga saareriigist nimega Island, kus ettevõte lõpetas tegevuse 2009. a oktoobris, Halloweeni-pidustuste järel.

Viimased Islandil asuvast McDonald'sist ostetud burger ja friikartulid ei kadunud aga kellegi kõhtu või prügikasti, vaid on alles tänaseni.

Need ostnud Hjörtur Smárason oli kuulnud, et kiirtoit ei mädane ja tahtis seda ise testida.

Ta ostis juustuburgeri ja friikartulid, jättis need kolmeks aastaks oma garaaži ja andis eksperimendi seejärel Islandi Rahvusmuuseumi hoole alla.

Eine oligi tükk aega muusemis, aga selle töötajad tõdesid lõpuks, et ei taha asjaga enam tegemist teha ja andsid selle algsele omanikule tagasi.

Smárason viis selle oma sõbrale kuuluvasse võõrastemajja Bus Hostel, mis ongi nüüd paik, kus kuue aasta vanust einet avalikult näha saab.

Juustuburger ja friikartulid pole kuuldavasti kuue aasta jooksul oma kena välimust kaotanud ja näevad välja peaaegu nagu uued. Mõned friikartulid on koguni väljapaneku juurest ära varastatud.

Kui tahaksite seda imeasja oma silmaga kaeda, pole siiski vaja kodumaalt lahkuda. Võõrastemaja kodukal edastab üks kaamera viimaste McDonald'sist ostetud burgeri ja friikartulite pensionipõlve reaalajas internetti.