Robotid
Robotid on juba praegu võtnud töö paljudel lihttöölistel. Enam pole vaja inimkäsi, et pakkida, kleepida, värvida ja palju muud. Kõik tööd, mida me kunagi tegime ise, teevad ära nüüd nutikad masinad. Kuid lisaks sellele, et nad suudavad ära teha lihttööliste tööd, on nad sisenemas ka keerukamate tööde turule ja on üle võtmas töid, milleks inimesed on olnud sunnitud aastaid koolis õppimas käima. Usutakse, et esimene robot-proviisor valmib juba aastaks 2021.

Sensorid
Juba praegu suudame me nutiseadmetega jälgida erinevaid asju. Tarkades majades on juba praegu hunnik sensoreid, et me võime ka maailma teises otsas olles teada, mis on maja temperatuur, mis elektrilised tööriistad voolu tarbimas on ja mitmeid muid erinevaid vajalikke ning vähem vajalikke toimetusi. Erinevate tehnikavidinate omavaheline suhtlemine võtab aina hoogu ja peagi on andurid nii riietes, mida me kanname ja ka teedes, millel me astume. 2022 aastaks on internetti andmeid edastamas enam kui miljard seadeldist.

Meditsiin
3D printimine on üks vingemaid leiutisi, millest meditsiin suurt kasu lõikab. Juba on inimesel välja vahetatud osa rinnakorvist, sest roiete printiminie ei ole enam utoopia, vaid reaalsus. 3D printerit saab edukalt kasutada organite siirdamisel aastaks 2024.

Internet
79% vastanud ekspertidest usub, et aastaks 2024 on internet tavaline inimõigus. See saab olema kõikjal leviv ning piirkondades, kus see ei levi, ei ole see enam inimeste probleem, vaid valitsuste, kuna riik peab tagama kõikidele inimestele ligipääsu internetile.

Telefon
Elektroonilised komponendid lähevad oma mõõtmetelt aina pisemaks ja võimsuselt aina võimsamaks. 80% vastanud ekspertidest uskusid, et see aeg, kus me võime telefoni endale naha alla siirdada, on juba 2024. Siis on need telefoniteenuste pakkujail tõenäoliselt valikus olemas. Rääkimise asemel suudavad seadeldised edastada vestluskaaslasele mõtteid ajuvõngete näol.

Autod
Auto jagamine ei ole enam eriline uudis, sest firmad nagu UBER, on selle meie igapäeva ellu toonud. See muudab juba praegu meie mõtlemist auto omamisest. 67% vastanuist uskus, et aastaks 2026 läbitakse rohkem kilomeetrid jagatud autodega, kui isiklike bensiiniröövlitega.

Tehisintellekt
Tehisintellekt on justkui mõistusega olend, mis suudab õppida tehtud vigadest ja automatiseerida keerulisi otsuseid, mis põhinevad kogutud andmetel. Eksperdid usuvad, et aastaks 2026, on mõne ettevõtte juhatuse ümarlaua taga tehisintellekt kui täieõiguslik juhatuse liige.

Allikas: businessinsider.com