Samal järvel asus ka Discovery island, mis omakorda tegutses aastail 1974-1999. Ja need on ka tänaseks ainsad kaks Disney parki, mis on igaveseks kinni pandud. Kuid selle asemel, et neid seejärel maha lammutada, on need lõbustuspargid jäänud saatuse hooleks, kasvades lihtsalt võssa.

Disney's River Country oli hiilgeajal populaarne koht, mida Disney oma meediakanaleid kasutades ka usinalt reklaamis. Park oli rajatud liivasele kaldale, mida muust järvest eraldas tehislaguun ja mida varustas unikaalne veefiltreerimise süsteem.

Paraku isegi see ei suutnud kogu vett ära puhastada, lisaks oli probleem ka selles, et vett seal ei soojendatud, seega jahedate ilmadega sügisel pidi park oma hooaja lõpetama. Meenutama pidi ta tüüpilist suplusauku, nagu sellised, kus juba Tom Sawyer ja Huckleberry Finn võinuks suplemas käia.

 

Skandaaliks osutus aga 1980. aasta, kui ilmnes, et üks veepargi kasutaja, 11-aastane poiss oli nähtavasti sealsest veest saanud amööbinakkuse ja suri. Mudasest veest hingamisteede kaudu organismi pääsenud amööb ründab närvisüsteemi ja aju, põhjustades peaagu 95 protsendil juhtudest surma. Samal ajal oli osariigis küll veel kolm sarnast nakkust, mis selle veepargiga ei seostunud ja park jätkas tegevust.

1989. aastal avas Disney veel teise veepargi, Typhoon Lagoon ja 1995. aastal kolmanda, Blizzard Beach, mõlemad Orlandos Epcoti teemapargi lähemas raadiuses. Esialgu suutis ka River Country nende konkurentsis vastu pidada, aga 2001. aastal tuli ta ajutiselt ja 2005. aastal lõplikult kinni panna. Veepargi sulgemisele aitas kahtlematult kaasa Florida seadus, mis keelas klooriga töötlemata veekogude kasutamist veeparkidena.

Niisiis, 14 aastat on River Country seisnud kasutamata ja ilmselgelt jäänud tagasi tuleva džunglitaimestiku jalgu.