DRT-laste lugu jõudis 2013. aastal linale dokumentaalfilmina "Dead Raiser" ("Surnute elluärataja"). Film kirjeldab mitut juhtumit, kus DRT liikmed on surnud inimeste eest palunud ja seejärel olnud tunnistajaks nende elluärkamisele.

Mõned neist, kes väidetavalt ellu tagasi palvetati, on kinnitanud, et nägid põrgut ja kurivaime, kes neid seal piinasid.

DRT asutaja Tyler Johnson on evangeelne kristlane ning raamatute“Stories of the Supernatural”(“Pajatused üleloomulikest juhtumitest”) ja “How to Raise the Dead” (“Kuidas surnuid ellu äratada”) autor.

Johnsoni põhitegevus on mööda maailma ringi rändamine, haigete ravitsemine ja surnute elluäratamine. Pealeselle peab ta usklikele tasuta loenguid. Nähtavasti on ta koolitanud kümneid DRT-lasi USA-s, Hollandis, Sri Lankal ja Kanadas.

Foto: deadraiser.com

“Üles kasvades ma jälestasin kristlust,” on Johnson möönnud. “Nad tegid kõike ainult raha pärast.” 17-aastasena osales ta aga noorsoo-misjoniüritusel Kanadas, kus ta enda väitel nägi, kuidas prostituut tema silme ees Jeesuseks muutus. See oli tema jaoks pöördepunkt elus ning tasapisi hakkas ta usuga ravitsemise kohta rohkem teavet otsima.

Johnsoni enda karjäär surnute elluäratajana algas 19. eluaastal, kui ta isa tema juuresolekul elust lahkus.

“Ta parandas katust,” meenutas Tyler. “Olin uinakust ärganud ja läksin talle appi. Olin vaid paar minutit katusel olnud, kui isa järsku külili kukkus. Tõime ta katuselt alla ja proovisime teda elustada.”

Kui sellest abi polnud, kuulis Johnson enda sõnul järsku Jumalat tema poole pöördumas ja teda valiku ette seadmas. “Mu poeg, ma tahan rääkida ainult sinuga. Praegusel hetkel on su isa surnud. Sa võid uskuda, et ma olen hea ja et mina ei teinud seda. Teine võimalus on uskuda, et mina olen selles süüdi.” Johnson ütles, et on otsustanud uskuda esimest võimalust — et Jumal on hea.

Foto: facebook.com/deadraisermovie

Pärast seda hakkas noormees piiblit süvitsi uurima ning leidis kirjakohad, mis andsid mõista, et Jumal pole kunagi soovinud, et inimesed sureksid. Hiljem jõudis Johnson järeldusele, et Jumal ootab kõigilt seda, et nad surnukehasid tagasi elule kutsuksid.

“Leian, et arvamus, nagu oleks Jumal vastutav kõige kurja eest maailmas, nagu oleks see osa tema suurest jumalikust plaanist, pakub meile teatud turvatunnet.

Aga see tähendaks, et juudi rahva hävitamine II maailmasõja eel ja ajal toimus Jumala korraldusel ning see on lihtsalt naeruväärne. See on jabur,” arvas Johnson.

Mõistagi leidub kristlasi, kes Johnsoniga ei nõustu. Kahtlusteks annab alust ka asjaolu, et DRT-l pole nähtavasti ühtegi vettpidavat tõendit, mis kinnitaks, et neil tõesti on õnnestunud inimesi surmavallast tagasi tuua.

Johnson nõustub hinnanguga, et film Deadraiser oleks olnud palju parem, kui selles oleks päriselt näidatud surnud inimese elluäratamist.

“See oleks olnud tõeline loteriivõit,” kommenteeris ta. “Kui see oleks juhtunud, oleksid kõik inimesed maailmas toda filmi vaadanud. Aga ei juhtunud.”