Arstide sõnul on meditsiiniliselt tegemist hübristofiilia (tuntud ka kui Bonnie ja Clyde'i sündroom) ehk seksuaalse kiindumusega kurjategijasse, vahendab uudisteportaal The Local.

„Ma tõepoolest ei soovi (Breivikuta) elada,“ ütles varjunime all rääkiv Victoria, kahekümnendates eluaastates Rootsi neiu.

Tema hääl murdub, kui ta räägib oma „kallimast Andersist“. Väikeses Rootsi linnas elav naine üritab teha kõik, mida ta suudab, et leevendada 77 inimese tapmise eest 21 aastaks vangi mõistetud ja ühiskonnale ohtlikuks kuulutatud Breiviku katsumusi.

Breiviku isolatsioonis hoidmine, on Victoria sõnul „piinamine“. „Ma hoolin temast nüüd, kui ta on nõnda haavatavas olukorras, isegi veelgi rohkem“ sõnas naine, kes on Breivikule juba rohkem kui 150 kirja. „Ma igatsen teda iga päevaga aina rohkem. Ma usun, et mu tunded tema vastu on tugevnenud.“

Ajalehe Morgenbladet andmetel sai Breivik eelmisel aastal vähemalt 800 kirja, enamik neist naisaustajatelt. Teadaolevalt soovis üks 16-aastane tüdruk temaga 2012. aastal kohtuprotsessi ajal isegi abielluda.