Berkeley eksoskelett kannab nime Human Universal Load Carrier (HULC; e.k Inimeste universaalne raskuste tõstja).

Inimese jõudlust tõstev seade kinnitatakse rihmadega kandja jalgade ja kere külge. Lockheedi lubaduste kohaselt aitab HULC kandja poolse märgatava pingutuseta ringi jalutada kuni 90 kilogrammise koormaga ja lühiajaliselt sprintida kiirusega kuni 16 kilomeetrit tunnis.

Eksoskelett koosneb kahest nutika hüdraulikaga bioonilisest jalatoest, pisikesest „pardaarvutist“ ja seljakoti moodi raamist, mille külge annab kinnitada nii kandami kui lisaseadmeid. Lahendusel ei ole ühtegi juhtseadet - pardaarvuti tagab, et kehatoed liiguvad kandjaga sünkroonis nõudes viimaselt vaid minimaalset lisapingutust.

Liitium-ioon akud tagavad hoiavad skeleti käigus ühe tunni, väidetavalt on olemas ka nõndanimetatud missioonimudel, mis kestab 72 tundi.

HULC ei paku abi küll kätele, kuid õlarihmad aitavad tõsta raskusi. Samuti on HULC kiiresti seljast eemaldatav, mis võtab aega 30 sekundit.

Samuti saab HULC eksoskeletile külge riputada igasugust lisavarustust, nagu ekstrasoomus, jahutussüsteemid, erinevad sensorid ja „teisi erivahendeid“. (Loodetavasti on viimaste seas õlale kinnitatav raskekuulipilduja, mida saab sihtida kandja kiivrisse ehitatud sihikuga või lasermononokliga…)

Berkeley eksoskeleti täismõõdulised armeekatsetused algavad 2010. aasta jaanuaris.