Väljakutse peale kohale saabunud politsei avastas, et aset on leidunud „rasekendavatel asjaoludel kallaletung“ kahele inimesele. Viimased evakueeriti nende kodust, et tagada nende ohutus. Politseinikud lähenesid seejärel magamistoale, et otsida 107-aastast Monroe Isadore'i, vahendab CBS News.

Politseinike teatel tulistas Isadore nende pihta, kui nad magamistoale lähenesid ja oma kohalolekust teada andsid. Kohale kutsuti lisajõud ja eriüksus SWAT. Läbirääkimistega ei õnnestunud Isadore'i alla andma veenda.

Väikese kaamera abil tehti kindlaks, et Isadore oli magamistoas relvastatud käsirelvaga.

„SWAT lasi tuppa gaasi, kui oli saanud selgeks, et läbirääkimised on edutud, lootes, et Isadore annab rahumeelselt alla. Kui gaasi tuppa lasti, tulistas Isadore SWAT-i liikmete pihta, kes lasid gaasi tuppa magamistoa akna kaudu,“ öeldakse politsei avalduses. „Veidi pärast seda lõhkus majas sees olnud SWAT-i sisenemismeeskond maha magamistoa ukse ja viskas magamistuppa tähelepanu kõrvalejuhtimiseks mõeldud seadme. Isadore hakkas selle peale sisenemismeeskonna pihta tulistama ja sisenemismeeskond vastas Isadore'ile, tappes ta.“