Interfaxi andmetel alustab Brightman pool aastat kestvate ettevalmistustega peale oma maailmaturneed 2013. aastal. Millal ta täpselt Maa orbiidile rahvusvahelisse kosmosejaama MKS/ISS stardib, pole teada. Roskosmos peab selle kooskõlastama oma partneritega.

Lauljatari võimalik kosmoselend sai teatavaks augustikuus, siis oli jutuks 2015. aasta. Kosmonaut Brightman lendab orbiidile Vene raketiga Sojuz, lennu maksmumus ületab 50 miljonit USA dollarit.

Lauljatar sõnas Moskvas pressikonverentsil, et lend kosmosesse oleks võimalus täita lapsepõlve suurimat soovi, mis on „ületab tema metsikumad unistused“.

Kosmoseturismi orbitaaljaama organiseerib ettevõte Space Adventures. Brightmanist saab kahkesas kosmoseturist. Samuti teine naisturist peale iraanlannat Anousheh Ansari ja teine meelelahutusäritegelane peale Québecist pärit Cirque de Soleil asutajat Guy Laliberté'd.

Esimeseks kosmoseturistiks sai 2001. aastal USA miljonärist ärimees Dennis Tito. Praeguseks viimane turist oli miljardär Laliberté, kelle 11-päevane kosmosereis lõppes oktobris 2009. Tema eelkäija USA-Ungari programmeerija Károly (Charles) Simonyi lend maksis 35 miljonit dollarit.

Sopran Sarah Brightman on lisaks klassikale esitanud ka palju popmuusikat. Tantsijana alustanud naine sai muusikalide Kassid (Cats) ja Ooperifantoom (The Phantom of the opera) täheks. Ta on saanud üle 180 kuld- ja plaatinaplaadi rohkem kui 40 riigis. Kaks korda - 1992 ja 2008 laulis ta suveolümpiamängudel. Lisaks ka lauluga "Shall be done" 2010. aastal Vancouveri talimängudel.