AHHAA juhatuse esimees Andres Juur märkis, et näitus on juba eriline selle poolest, et see on Euroopas esmakordselt, saabudes siia Mehhikost.

„Me oleme seni teinud näitusi tõsisematel ja vähem tõsisematel teemadel," lausus Juur. "Kui AHHAA juhtmõte on „mõtleme mänguliselt“, siis see tähendab tegelikult, et meil õpitakse mänguliselt, mis on ka täiskasvanutele täiesti loomulik asi. Minu arvates on väga oluline, et inimesed teadvustaksid endale, mis mäng üldse on.“

Näitus „Ahhaa, annab mängida?!“ räägib meeskonnatöö olulisusest, selgitades selle tagamaid viisil, mida me mängides ise ei märkagi. Kõik eksponaadid on interaktiivsed ning näitusele on loodud elemente mängudest, mis on suuremad, kui nad päris elus on. See aitab täiskasvanutel ja suurematel lastel panna ennast mudilaste rolli ning vaadata, kuidas paistavad mängud läbi kõige väiksemate mängijate silmade.

Juur lisas, et näitus „Ahhaa, annab mängida!?“ on järgmine samm tänavu alustatud projektis, mille eesmärk on suunata AHHAA eksponaate ka pisemate lastega peredele.

„AHHAA ei tee eksponaate endale, vaid oma külastajatele. Leidsime, et on veel üllatavalt palju noori peresid, kes kardavad, et nende võsukesed on AHHAA jaoks liiga väikesed. Uue näitusega tahamegi seda uskumust muuta,“ sõnas ta.

Näitus „Ahhaa, annab mängida?!“ jääb AHHAA keskusesse kuni 30. oktoobrini. Pärast seda avab teaduskeskus filmide eriefektide teemalise näituse, järgmisel kevadel ootab AHHAA külastajaid anatoomianäitus, kus saab näha plastineeritud inimesi ja oodata on ka ehtsat vaalasüdant.