Lindu jälgivad teadlased võisid Midway atollil rajatud looduskaitsealal rõõmuga teatada, et 62-aastane lind on koos oma abikaasaga pesasse poetanud uue muna.

Uudis on seda rõõmsam, et praegusel ajal on 19 albatrossiliiki maailma 21-st liigist jätkuvalt väljasuremisohus, vahendab Wildlife Extra News.

Esmakordselt märgistati Wisdomit 1956. aastal, kui tema vanuseks hinnati viis aastat, siis nähti teda munemas ka enamvähem samas paigas kui nüüd. Sellest ajast alates on ta jõudnud läbi kulutada viis rõngast, millega teda on märgistatud.

Ta pole küll päris vanim lind maailmas, sest üks kakaduu Chicago loomaaias on teadaolevalt 79-aastane. Nimeks Cookie. Aga see enam ei mune.

Albatrossid munevad ühe muna aastas ja on oletatud, et Wisdom on üles kasvatanud juba 30 - 35 järeltulijat. Wisdom muneb regulaarselt igal aastal, viimati vist 2007. aasta jäi vahele ja nii püstitab ta ka igal aastal uue rekordi vanima linnust emana.

Samal ajal ei loobu ta ka muudest tegevustest - igal aastal lendab ta maha ligemale 80 000 kilomeetrit, mis teeb eluaegseks kilometraažiks juba viis miljonit. Võrdluseks: see teeks neli kuni kuus korda vahemaa Kuuni ja tagasi. Ja albatrossid on kuulsad ka selle poolest, et suudavad lennata tuhandeid kilomeetreid õhuhoovustes ilma, et liigutaks sel ajal tiivasulgegi.