Linn on alaliselt evakueeritud. Radioaktiivse saaste tõttu pole piirkonnas elamine lubatud, ehkki umbes 200 trotslikku kohalikku teevad seda ikka. Nad lihtsalt jätkasid oma kodudesse naasmist seni, kuni ametnikud käega lõid ja nad rahule jätsid.

Tšernobõli keelutsoonis vohab edukas turismiäri. Katastroofi- ja radioaktiivsuse-huvilised kogu maailmast käivad seal "tuuma-palverännakutel". Kiievi ja Tšernobõli vahel tegutseb bussiliin, sageli korraldatakse ametlikke ekskursioone ning tsoonis leidub isegi hotell, milles saab ööd veeta.

Veidi enne 31 aastat tagasi toimunud tuuma-avarii viimatist aastapäeva võttis omaalgatusliku ekskursiooni Pripjatti ette salk Poola entusiaste, kellel oli ainulaadne eesmärk. Gaasigeneraatorit endaga kaasas vedanud seiklejad tahtsid nimelt näha, kas neil õnnestub pärast kõiki neid aastaid Pripjati elektrivõrgus taas vool liikuma saada.

„Soovisime demonstreerida, et Nõukogude tehnoloogia ei lähe kiiresti rikki, vaid kestab igavesti,“ selgitas rühmitus nimetusega naprowmieniowani.pl oma Twitteri-kontol.

Ehkki Tšernobõl pole praegusel ajal võrreldav 1986. aasta katastroofi tagajärjel tekkinud radioaktiivse põrgukatlaga, on taustkiirguse tase seal ikka veel üsna kõrge ning piirkonnas töötavad inimesed peavad enda saastatuse määra hoolikalt jälgima.