Vaatamata noorele eale asetab see tulemus Neha riigi kõige intelligentsema ühe protsendi hulka ja tähendab, et ta on intelligentsem kui Einstein, Hawking või Bill Gates, kelle IQ arvatakse olevat 160, kirjutab Daily Telegraph.

Neha arstidest vanematel, kes elasid enne Suurbritanniasse kolimist Indias (Neha oli kolimise ajal seitsmeaastane), polnud aimugi, et tütar on nii andekas.

Kuigi Nehal on koolis alati hästi läinud, saadi tema tegelikest võimetest aru alles siis, kui ta saavutas tüdrukute eliitkooli Tiffin Girls' Schooli sisseastumiseksamil perfektse tulemuse 280/280.

Kaks aastat hiljem tegi Neha suure IQ-ga inimesi koondava organisatsiooni Mensa IQ testi ning saavutas maksimaalse võimaliku tulemuse alla 18-aastase isiku kohta.

Kui enamik lapsi veedab oma suvevaheajad pargis või arvuti taga mängides, palus Neha eelmisel aastal oma vanematelt, et ta võiks minna kolm nädalt kestvasse akadeemilisse laagrisse Ameerikasse, et õppida aju ja inimese närvisüsteemi tundma.

Laagris õppis ta seitse tundi päevas ja viis päeva nädalas.

Nii Neha ema Jayashree kui ka isa Muniraju on silmaspetsialistid ning Neha plaanib astuda nende jalajälgedes ja teha karjääri meditsiinialal. Ta sihib USA Harvardi ülikooli ning on saavutanud 18-aastastele mõeldud USA koolilõpetajate testis 740 punkti 800-st. See tulemus on piisav ükskõik millisesse USA Ivy League'i eliitülikooli sisse saamiseks.

Vaatamata edule ütles pühendunud Harry Potteri fänn ja innukas ujuja Neha, et Mensa test oli tema jaoks üsnagi raske ja ta ei oodanud sellist tulemust.

Einstein ei ole kunagi IQ testi teinud, sest tänapäevaseid intelligentusteste polnud tema eluajal lihtsalt olemas, kuid eksperdid usuvad, et tema IQ oli umbes 160.

Suurbritannias saavutab keskmine inimene IQ testis tulemuseks umbes 100.