Kaader pärineb 1940. aasta 21. juuni tööliste meeleavalduselt, mis oli korraldatud uue valitsuse ametisse asutamiseks. Oodati uue "rahvavalitsuse" väljakuulutamist, pärast kella kümmet õhtul see ka juhtus.

Kuid võimalik, et punalipu heiskamine oli siiski enneaegne ja polnud plaanis? Moskvast meeleavaldusi korraldama ja uue Nõukogude Liidu meelse valitsuse moodustamist abistama tulnud Stalini erivolinik Andrei Ždanov annab vastsele siseministrile Maksim Undile käsu kord majja seada ning punalippu järgmisel hommikul enam ei heisatud.

Päikesetõusul heisati taas sinimustvalge ning nii kummaline kui see ka pole, siis ilmus sama päeva lehes ka kinnitav foto, et tõesti on Eesti riigilipp taas lehvimas. Kuidas see tehniliselt võimalik oli, ei tea, kas ilmus leht siis niipalju hiljem, et keegi käis hommikul pildistamas, või siis kasutati tegelikult arhiivifotot? Igal juhul foto koos pildiallkirjaga, millega anti teada, et eelmise päeva meeleavaldus läks rahumeelselt ja sinimustvalge lehvib, oli selline:

Päevaleht. 1940

Ajakiri "Nädal pildis" (viimane pilt galeriis), mainis igal juhul oma lehekülgedel meeleavaldust kajastades punalipu heiskamise kui sündmuse ära. Vaata "väljalõikeid" ajalehest galeriist: