Turvakaamerasalvestus ebatavalisest juhtumist hakkas kiirelt internetis levima. Mis seal salata, pilt on ka üsna uskumatu - kõrgete kontsadega daam sõitis neljakäpukil läbi terve pika konveierlindi ja läbis ka pagasi skaneerimiseks mõeldud röntgenmasina.

Miks ometi peaks keegi vabatahtlikult skaneerimisaparaatide vahelt läbi sõitma ja laskma end röntgeniaparaatidel nii pikalt kiirgusega pommitada, on muidugi põhiküsimus. Ent sellele on ka vastus: nimelt ei olnud daam nõus oma käekotist loobuma, kui turvatöötajad teatasid, et ta peab selle lindile asetama ja masinast läbi laskma.

Kotist loobumise asemel ronis selle palavalt kiindunud omanik hoopistükkis ise lindile ja sõitis kotiga koos aparaadist läbi. Pearli videost (ülal) näeb, kuidas naine masinast tervena väljub ja turvatöötaja naerab.

Ülemused siiski juhtumis midagi humoorikat ei näinud. "See pole nali, millesse võiks kergelt suhtuda," oli raudteejaama kõneisik resoluutne.

Vähe sellest, lausa üleriiklik leht Renmin Ribao võttis naise käitumist kritiseerida. "Reisijad olgu hoiatatud - selline käitumine pole mitte ainult keelatud, vaid masinast lähtuv kiirgus on tervisele erakordselt kahjulik," manitses leht Facebooki postituses.

Raportite järgi viivad paljud Hiina töötajad oma aasta jooksul kõrvale pandud raha koju peredele. Hiina uusaasta on aeg, mil kõik hiinlased oma kodupaikadesse reisivad, seda iga-aastast liikumist on nimetatud ka moodsa aja suurimaks rahvasterändamiseks. Nii ei saa näiteks välistada, et ka daamil oli käekott raha täis, mida ta ehk plaanis kauges külas elavatele vanematele või vanavanematele viia.
Või siis meeldis talle kott lihtsalt nii väga.