Ei saa ju välistada, et sellise tõsistest tehnoloogiafännidest koosneva massi seas on mingilgi hulgal ka selliseid, kelle jaoks robotid on moodsatest masinatest midagi enamatki tähendama hakanud. Stripiklubi pöördus briti kunstniku Giles Walkeri poole.

Robotid olid loodud tegelikult juba aastal 2007 toimunud kunstiinstallatsiooni tarvis, mis uuris massijälituse teemasid. Esimesed versioonid olid varustatud väikeste mootorite, turvakaamerate ja mannekeenidetailidega, stipiklubis "tööl" olevate versioonide kehaosad on aga mõneti ameti eripäradest lähtuvalt asendatud ja täiustatud.

Robotid nimega Lexy ja Tess möllasid Sapphire`is 9.-13. jaanuarini ja neid reklaamiti välja kaunis humoorikate hüüdlausetega nagu: "Nende emaplaadid toovad kõik poisid õuele kokku!", "Tule vaatama kuidas sädemed lendavad, kui robokaksikud ümber posti pöörlevad ja oma riistvara raputavad" ja nii edasi.

Kas džentelmenide klubi investeering teiselt poolt ookeani kohale lennutatud robotitesse ka end rahaliselt ära tasus, pole teada, aga hulganisti tähelepanu tõmbasid nad konverentsile, klubile ja kunstnikule küll.

"Ma ei ehitanud neid roboteid seksitööstusse sisenemiseks," ütles Walker Recode`ile. "Mind on sellesse tahtmatult tõmmatud, aga ega ma ei kaeba, saan arved makstud. Mingis mõttes olen ma robotite kupeldaja."

Walker lisas veel ise, et ta on realistlike seksirobotite väljaarendamise vastu - teatavasti on selles valdkonnas viimasel ajal pikki samme edasi astutud.