Investor ja tehnoloogiaguru Elon Muskil on erakosmosefirma SpaceX ja autofirma Tesla kõrvalt aega-energiat ka teisteks põnevateks projektideks. Tema tunnelifirma avaldas äsja ühe intrigeeriva lühivideo.

Musk käivitas 2016. aasta lõpus taristu- ja tunnelifirma The Boring Company, mille peaeesmärk on uudseid ülikiireid transpordivõimalusi arendada.

Boringi ettevõtmistest on seni põhitähelepanu saanud vaakumtorudes kulgev kiirrong Hyperloop, mis tundub mõnelegi asjatundjale tehniliselt võimatu teostada.

Aga on ka teisi projekte. Musk teatas möödunud nädala lõpus, et USA-s asuv Chicago linn valis The Boring Company kesklinna ja O'Hare'i lennujaama vahele maa-alust kiirtunnelit looma ja käigus hoidma.

Musk unistas alguses USA-s Los Angelesi all asuvast tunnelivõrgustikust, mis aitaks sõidukijuhtidel liiklusummikuid vältida. See laseks kiiremini kulgeda nii autodel kui ka jalakäijatel ja jalgratturitel (kes kasutaksid selleks kiir-elektribusse).

Chicago on selle idee teostamiseks mõeldud pilootprojekt, kus buss võiks korraga sõidutada kuni 16 inimest ja nende pagasit kiirusega umbes 160 km/h.

Et aga arendus pole niikaugel, et bussi sõitmas näidata, võime ülalolevas videos näha sõitmas reklaami mõttes hoopis Tesla Model X-i.

Küll on tore, kui sul on mitmeid eri firmasid, mille toodete abil teisi projekte promoda aidata!

Kas tunnelifirma suudab plaanid teoks teha, näeme loodetavasti lähemas tulevikus, praegu peame leppima selle videoga, mis kinnitab ainult, et sõiduauto on võimalik transporditoru sisse tõsta, et seal natuke edasi sõita.