Boston Dynamicsi robotitest oleme Fortes varemgi korduvalt kirjutanud. Neljal jalal kõndiv SpotMini muudkui omandab uusi oskusi: nüüd on see võimeline justkui patrullile minema ja jalutama edukalt läbi hoone, kus on palju koridore, takistusi ja muud. Ühesõnaga on koer - vabandust, robot - võimeline tegema ringkäigu sellises majas, kus ka inimene võiks vähemalt esimesel paaril korral ära eksida.

Robotit ei juhi videos keegi. Tõsi, teekonda ei mõtle SpotMini siiski käigu pealt välja, vaid see on robotile varem selgeks õpetatud. Selleks juhtis saatja SpotMini läbi terve sellesama teekonna ning robotil lasti ümbritsevat salvestada, kaardistada ja analüüsida.

See tähendab, et kui käskida niisugusel robotkoeral näiteks mingis keerukas keskkonnas kedagi jooksu pealt teekonda improviseerides jälitama hakata, jääks see ilmselgelt jänni. Aga mõnevõrra vähem nutika valvetegevuse jaoks peaks see peagi juba sobima küll. Näiteks sellisel puhul, kui on vaja mõnes hoones lihtsalt rutiinseid ringkäike teha. Ohu korral võiks robot alarmeerida enamate oskustega inimesest turvatöötajat.

Eile avaldas Boston Dynamics veel teisegi video, milles humanoidrobot Atlas "tervisejooksu" teeb ja üle palgi hüppab.