IKEA mööbel jõuab omanikuni pappkarpides lahtivõetuna. Ehkki on inimesi, kes selle kokkupanemist naudivad, on mõne keerukama esemega teinekord pusimist päris palju. Lisaks veel kõik need erinevad kruvid, mille puhul on alati väike hirm kuklas judisemas - ega nüüd ükski üle ei jäänud?

Singapuris asuva Nanyangi tehnoloogiainstituudi insenerid andsid ühe IKEA tooli kokkupanemise ülesandeks robotitele, täpsemalt kahele robotkäele, millesarnaseid kasutatakse ka tehastes. Käed panid "juppidest" kokku ühe üsna lihtsa tooli nimega STEFAN (kõik IKEA toolid-lauad kannavad rootsi poisinimesid). Tooli detailid laotati robotkäte ette suvaliselt, juhuslikult.

Kasutades 3D-kaameraid ja jõusensoreid, kulus tooli kokkupanekuks pisut üle 20 minuti. Robotkäte jaoks oli selle kokkupanemise juures mitmeid keerukaid nüansse: näiteks tuli pisikesed puittüüblid täpselt paraja jõuga õigetesse aukudesse toppida, vastasel juhul võinuks STEFANist vaid saepuru järgi jääda.

Ehkki pealtnäha on saavutus muljetavaldav, kirjutab Futurism, et tegelikult pidi inseneride meeskond tublisti pingutama, et robotite tegevusele kood kirjutada ja võimalikud sündmused järjekorda seada. Nii et võib arvata, et IKEA mööbli kokkupanek on küll üks neid tegevusi, mis jääb praeguse seisuga kauaks inimestele, kellele jääb sellega alles ka võimalus oma elutoa põrandale korralik kaos tekitada, kõigi pereliikmetega tülli minna, kassile peale astuda, kõige olulisem kruvi ära kaotada ja nii edasi.