USA firma on Boston Dynamics praegu siiski tinglikult. Esmalt oli see aastaid iseseisev ettevõte, siis kuulus tükk aega Google Xile, tänavu läks aga Jaapani tehnohiiu SoftBanki omandusse.

SpotMini jõudis esimest korda avalikkuse ette eelmise aasta juunis (vt alumine video) ja meenutas siis välimuselt pigem midagi tillukese kaelkirjaku ja pikakaelalise sauruse vahepealset.

Sealjuures oli eelmine SpotMini pisut kohmakas: tasub vaadata allolevat videot, kus robot küll edukalt mõningaid koduseid toiminguid teeb (paneb klaasi kraanikausist nõudepesumasinasse, joogipurgi prügikasti), aga tee peale jäävatele banaanikoortele astudes lootusetult libastub ja külili räntsatab. Tõsi, seejärel ajab robot end jälle üsna väledalt püsti. Banaanikoored olid mõistagi Boston Dynamicsi töötajate poolt meelega teele jäetud.

Uus SpotMini näeb aga tänu kollastele katteplaatidele välja märksa viimistletum ja vähem groteskne, samuti on selle liigutused erakordselt sujuvad, märgib The Verge. Tõsi, jooksmise ajal kägisevad "koera" liigesed ikka korralikult.

Videos öeldakse, et uus SpotMini tuleb varsti ("coming soon"), aga mida see täpselt tähendab - kas see jõuab tõesti poelettidele või on tulekul hoopis pikem videoklipp - selles ei mainita.

Neljajalgsed robotid on olnud Boston Dynamicsi katselaboreis ja töökodades arenduses juba tükk aega: esimene neist nimega BigDog valmis juba aastal 2005 ja seda arendati lootuses, et ehk võib too pigem muula meenutav seade hakata kunagi sõidukite jaoks sobimatul maastikul sõdureid varustuse transportimisel aitama - viskad aga pakid turjale ja hakkate koos kõndima. Üks Boston Dynamicsi tuntumaid roboteid on aga kahel jalal kõndiv humanoidrobot Atlas, mille esimest versiooni tutvustati aastal 2013.

Tasub meenutada, et alles nädalapäevad tagasi teatas oma robotkoera Aibo müüki toomisest Sony. See on mõeldud aga ainult Jaapani turule ning kodust koristusabi või tööülesannete lahendajat tast ilmselt loota pole, pigem on tegu lihtsalt robo-nunnuga.