Ehkki mootor on tegelikult mõeldud 777X seeria lennukeile, oli sedapuhku katselennukiks Boeing 747-400. Sellele oli kinnitatud üks uus GE9X ning kolm varasemalt teada omadustega mootorit (GE CF6-80C2). Selline konfiguratsioon, kus kolm mootorit neljast juba varem hästi tuttavad olid, võimaldas õhus uut mootorit mitmekülgselt katsetada.

Popular Mechanics kirjutab, et esimene lend kestis üle nelja tunni ja kõik ettenähtud testid said edukalt tehtud. GE9X programmi juht Ted Ingling ütles pressiteates, et kuudepikkuse ettevalmistuse tulemusena toimunud esimene katselend oli põhimõtteliselt ideaalne. Nüüd katselennud jätkuvad ja järgnevate kuude jooksul kogutakse veel andmeid selle kohta, kuidas uus mootor erinevatel kõrgustel ja erinevates lennufaasides käitub.

GE9X tõukejõud on 45 000 kg, mis tähendab, et see on üks võimsamaid lennukimootoreid, mis eales ehitatud. Rekord on GE90 käes, mille tõukejõuks registreeriti aastal 2002 57 500 kg. Uuel turboventilaatormootoril on 16 liitmaterjalist turbiinilaba. Lennuks valmistudes eemaldas GE lennuki tiibadelt kuus kahemeetrist pikendust, et tiivad jäigemad oleksid ja hiiglaslikku mootorit paremini toetaksid. Lisaks lennukatsele on paar GE9Xi mootorit läbimas ka muudlaadi teste - näiteks Winnipegis Kanadas viidi läbi jäätumistestid, Peeblesis Ohio osariigis USA-s aga külgtuulekatsed.

General Electric teatab, et neilt on juba 700 mootorit tellitud ja esimesed kaks neist paigaldatakse plaanide kohaselt 777x seeria Boeingile veel selle aasta sees. Seejärel kavatseb Boeing 777x seeria esimese lennuki ehk 777-9ga katselennu teha tuleva aasta alguses.