Sel nädalal tabas aga suurem skandaal lennufirmat United Airlines, kes oli otsustanud reisija lennukilt maha tõsta lausa füüsilist jõud kasutades.

Lend oli väljumas Chicago O'Hare lennuväljalt Kentucky Louisville'i suunas. Kuna esmalt otsiti reisijat, kes oleks valmis rahalise hüvituse vastu väljuma ja järgmist lendu ootama, mindi lõpuks välja loosile, ehk teisiti öeldes, otsustati suvaline reisija lennult maha tõsta.

Aasia meediakanalid tegid veel numbri sellest, et maha tõstetud mees oli Aasia päritoluga doktor, kes pidi jõudma oma töökohale haiglas, ehk skandaal võttis ka rassistliku alatooni. Igatahes sai vägisi maha tõstetud mees ka viga ja veritses hilisemal kaadril. Sellest, et tema ees vabandatud oleks, pole midagi teada.

Euroopas pole samasugustest juhtumitest küll nähtavasti statistikat, aga Helsingin Sanomat vestles Finnairi esindajaga, kes tunnistas, et samasisulisi kaebusi tuleb ka nende klientidelt igal aastal.

Enamasti leitakse mahajääjad küll vabatahtlikena, kellele pakutakse võimalust leida järgmine lend. Kui tuleb oodata üle öö, makstakse kinni ka hotellimajutus. Hüvitist makstakse reisijaile, kes on sunnitud maha jääma, kuid vaid pooles mahus, kui tema kohalejõudmine hilineb kaks kuni neli tundi. Samas, Finnair püüab ka hoolikalt kontrollida, et ülebroneeringuid ei esineks.