Elias töötab läbi mobiilse rakenduse ja ta on üks neljast robotist, kes pilootprogrammi raames Tampere koolides "töötab", kirjutab Reuters. Ülejäänud kolm robotit, nimega OVObot õpetavad matemaatikat. Eliase tehnoloogia on loonud ettevõte Utelias, mis spetsialiseerubki roboitele haridusliku tarkvara arendamisele. OVObot'id on loonud Soome ettevõte AI Robots.

Elias saab aru ja oskab rääkida 23 keeles ning temas on seadistatud tarkvara, mille abil mõistab ta õpilaste küsimusi ja soove, millele oskab ka vastata. Pilootprogrammis õpetab robot inglise, soome ja saksa keelt.

Umbes 30 sentimeetri pikkune Elias suudab ära tunda iga õpilase keeleoskuse taseme ja sätib ka ennast selle järgi õpetama. Ta annab ka iga õpilase kohta õpetajatele tagasisidet: mis on just temale omased vead ja probleemid, millele tähelepanu osutuda.

"Uue projekti põhiline eesmärk on minu meelest panna lapsed rohkem õppimisest huvituma ja motiveerida neid ka rohkem aktiivsed olema. Elias on selleks hea vahend: saada lapsed erinevaid tegevusi klassis tegema," rääkis Tampere keeleõpetaja Riikka Kolunsarka.

Pilootprogrammi eesmärk on näha, kas sellised robotid suudavad tõsta algklassi laste õpetamise kvaliteeti. Ja kuigi keelt või matemaatikat oskavad nad lastele õpetada, ei suuda nad klassiruumis korda hoida. Niisiis ei asenda robotid päris õpetajate töökohti veel kohe kindlasti.

Elias ja tema looja, ettevõtte Utelias tegevjuht Johanna Hemminki
Esialgu õpetab Elias kolme keelt
Matemaatikaõpetaja OVObot