Aparaat kaldus nimelt kursilt kõrvale, sööstis vastu kolmekordset maja ja potsatas purunenult maapinnale, on näha videost.

Purunenud drooni maksumus oli 1,2 miljonit rubla (umbes 17 000 eurot), täpsustab Arigus.

Burjaatia valitsuse esindaja kinnitas intsidendi asetleidmist RIA Novostile: „Aparaat lasti lendu plaanipäraselt, ta tõusis õhku, aga pärast läks miski viltu ja ta kukkus alla. Kannatanuid ei ole.”

„Eksperiment osutus ebaõnnestunuks. Aga ka see on tulemus,” tõdes Burjaatia valitsuse pressiteenistus Interfaxile.

Potšta Rossii teatas plaanidest hakata saadetiste kohaletoimetamiseks droone kasutama juba 2016. aastal. Eelmisel sügisel teatas ettevõtte peadirektor Nikolai Podguzov, et pilootprojekt kavatsetakse käivitada 2018. aasta alguses Sahha vabariigis ehk Jakuutias.

Katsetuskohaks valiti lõpuks aga hoopis Burjaatia. Algselt oli plaanis droon välja lasta Burjaatia pealinna Ulan-Ude 105. mikrorajoonist ja see pidi lendama 35 kilomeetri kaugusele Tarbagatai asula postijaoskonda.

Väljalaskmiskohta otsustati aga muuta „telemeeste” soovil, et need saaksid paremaid kaadreid, teatas Arigus.

Esialgsetel andmetel võisid drooniga juhtunud „katastroofi” põhjuseks olla ümbritsevate elumajade wi-fi laineid, teatas Arigus.

Potšta Rossii pressiesindaja Sergei Koljada veeretas intervjuus raadiojaamale Govorit Moskva süü drooni tootja kaela. „Piloodita lennuaparaadi tootja, kompanii Rudron/Ekspeditor 3M korraldas katsetuse, kuhu Potšta Rossii oli kutsutud külalisena,” teatas Koljada.

Rudron/Ekspeditor 3M-i esindaja ütles Govorit Moskvale, et toimus elektroonikaseadmete hälbeline väljalülitumine, mille põhjusi lubati hiljem selgitada.