Nagu videotest näha, liigub robot väga sujuvalt, inimlaadselt ning hüppab kergesti üle takistuste ja suudab hüpata eri suundadesse. Kõige tipuks võib robot isegi saltoga maha saada. Tee sellise robotini pole aga olnud valutu - Atlase arendusega alustati 2013. aastal ning alguses oli ta pigem kohmakapoolne, kuid nagu näha, on arendus praeguseks juba väga edukaks kujunenud.

Atlas on 1,5 meetri pikkune ning kaalub 75 kilogrammi. Lisaks sellele on robot võimeline kandma maksimaalselt 11 kilogrammi suurust raskust. Seadeldisel on kokku 28 liigest, mis võimaldavadki sellist paindlikku liikumist, nagu videotest näha võib.

Robotit arendab Boston Dynamics USA kaitseuuringute keskuse DARPA valvsa pilgu all. Keskuse sõnul ei hakataks robotit kasutama sõjalistel eesmärkidel, vaid päästeeesmärkidel. Näiteks võiks seda rakendada otsingumissioonidel või keerulistes olukordades või paikades, kuhu inimestele ligipääs on keskkonnamõjude tõttu raskendatud, näiteks tuumakatastroofi puhul saaks robotit rakendada, et vajalikku tehnikat välja lülitada.

Lisaks Atlasele arendab Boston Dynamics ka koeralaadset 30 kilogrammi raskust pisirobotit, mis kannab nime SpotMini. Robotil on neli jalga ning sellel on terve hulk sensoreid, mis aitavad sellel iseseisvalt navigeerida. Firma plaanide täitumisel tuleb robot tavatarbijate jaoks müügile järgmisel aastal.