Kokku kasutati Moore`i hukkamisel nelja erinevat ainet, märgib Associated Press: esimesena manustati rahustit diazepami, mille tulemusena kaotas kinnipeetav teadvuse, siis fentanüüli, siis lihaseid halvavat tsisatrakuuriumbesülaati ja lõpuks kaaliumkloriidi, mis seiskab südame (see oli ainus droog neljast, mida oli varemgi mõnedes USA vanglates surmasüsti puhul kasutatud). Esimene annus anti mehele kell 10:24 ja kell 10:47 tunnistas maakonna koroner Moore`i surnuks.

Uutmoodi hukkamine ei toimunud vastuoludeta: Saksa ravimikompanii Fresenius Kabi palus eelmisel nädalal asi ära jätta. Nad ütlesid, et hukkamisel kasutatavatest droogidest vähemalt üks on nende toode, mille osariik on seadusevastaselt omandanud. Ettevõte ütles, et surmanuhtluse kui sellise osas nad seisukohta ei võta, küll aga ütlesid nad, et ei kiida oma toodangu hukkamiseks kasutamist mingil viisil heaks – on see ju hoop renomeele. Samuti ütles Fresenius Kabi, et neil on kõigi edasimüüjatega lepe, et need ei müüks ravimeid edasi föderaalsetele või osariiklikele vanglatele.

Föderaalkohus lükkas Saksa firma taotluse siiski tagasi ja Nebraska osariik teatas avalduses, et kõik hukkamiseks tarvilised komponendid on soetatud igati seaduslikult. Oma allikaid siiski ei avalikustatud.

Carey Dean Moore.
USA Today ütleb, et oma viimastes sõnades vabandas Moore oma venna Donaldi ees, kes temaga esimese mõrva ajal koos oli. Tema avaldust saab täispikkuses lugeda SIIT. Enne hukkamist ütles mees, on et valmis surema.

Nebraskas jõustus surmanuhtlus taas aastal 2016. Carey Dean Moore`i hukkamine oli esimene osariigis pärast aastat 1997.