Nagu videost näha võib, juhib METHOD-2 käsi selle sees istuv inimene. Monstrum kõnnib nii edasi kui tagurpidi, ent pole päris vaba - see on kaablit pidi elektrivõrguga ühendatud ning püsib püsti stabiliseerivate trosside abiga. Tegelikult polegi päris õige sellist mehhanismi, mida seest juhitakse, üldse robotiks nimetada, kuivõrd see pole oma otsustes ega neist lähtuvatest tegemistes iseseisev, nagu robotid. Aga ega kõndiv mehitatud humanoidmehhanism ka palju paremini kõla.

Selle loojaiks on Korea firma Hankook Mirae Technology ja disainer Vitali Bulgarov, kes on töötanud nii Panasonicu, Inteli ja Google`i robotitele keskenduva ettevõtte Boston Dynamicsiga. Samuti on Bulgarovi ekspertiisi kasutatud Hollywoodi linateoste juures nagu näiteks Robocop ja Transformerid: Väljasuremine.

METHOD-2.

Et mehel on nii otsesed seosed Hollywoodiga, uurisid mitmed meediaväljaanded esialgu, et ega äkki ole tegu fiktsiooniga. Ehk on METHOD-2 mehe Hollywoodi tausta arvestades lihtsalt lahe filmitrikk ja niisugust monstrumit pole tegelikkuses olemaski?

Bulgarov ise vastas aga, et korea töökultuur on pisut teistsugune ja miskit ei kiputa enne selle valmimist reklaamima. METHOD-2 on tema sõnul väga reaalne seade ning nagu ta CNNile ütles, nähakse sellele juba ka praktilist kasutust mitmetes valdkondades ehitustöödest kauba laadimise ja päästeoperatsioonideni. "Üks modifitseeritud versioon on juba töös ja seda tahetakse kasutada Fukushima tuumakatastroofi piirkonnas," teatas ta.

Ettevõte lihtsalt ei oodanud, et Bulgarovi postitatud video nii palju kära tekitab ja ametlikult plaanitakse METHOD-2 esitleda selle aasta jooksul.