Ühe ruutjala suuruse paneeli eest peaks koduomanik Tesla sõnul maksma 21,85 dollarit. Ruutmeetris on ruutjalgu 10,7 ja 21,85 dollarit on hetkel eurodesse panduna 20,1 eurot. See teeb ruutmeetri hinnaks ümmarguselt 215 eurot. "Keskmine katus" on küll üsna laialivalguv mõiste, aga võtame näiteks arvesse, et meil on viilkatusega eramaja (nende katuste pindalad jäävad enamjaolt 150-200 ruutmeetri vahele) ning meie hoone katuse pindala on 175 ruutmeetrit. Kui tahta selliste mõõtmetega katus tervenisti Tesla Solar Roofi paneelidega katta, oleks selle maksumus 37 625 eurot. Aga need on vaid paneelid - paigaldus tuleb veel lisaks.

Rahetera ja Tesla Solar Roofi paneeli kohtumine aegluubis.

Tõsi, need pole mitte lihtsad paneelid, vaid Tesla väitel üpris korralikud, vastupidavad klaaspaneelid, mis näevad samas tavaliste katusekivide moodi välja. "Solar Roof on kõige ilmastikukindlam katus, mis saadaval on ja klaasmaterjali garantii on su hoone eluea pikkune või igavene - kumba ise eelistad," teatab ettevõte.

The Verge märgib, et kahekorruselise New Yorgi osariigis asuva 2000-ruutjalase (ehk 185-ruutmeetrise) katuse Tesla Roofi paneelidega katmine läheks maksma umbes 50 000 dollarit ja säästaks 30 aastaga umbes 64 000 dollarit.

Katus on loodud töötama koos Tesla Powerwalliga, mis on seina sisse ehitatud elektrisüsteem. See kasutab liitiumioonakusid, millesse saab päeva jooksul päikesepaneelidega kogutud energia salvestada selleks, et seda õhtusel ajal elektrina kasutada. Ülejääv elekter on võimalik läbi elektrivõrgu maha müüa.