Enne õpinguid Telia peakontoris külalisi vastu võtnud Pepper on Jaapani firmas SoftBank toodetud humanoidrobot, mille funktsioonina on tootja näinud ette inimestele seltsi pakkumise. Tartu ülikoolis osaleb uue üliõpilase koolitamises viis robootikatudengit, keda juhendab dotsent Karl Kruusamäe. Plaani kohaselt Pepper on semestri lõpuks omandanud mitmesuguseid oskusi ja teadmisi, mis aitavad tal suhelda inimestega senisest veelgi paremini.

„Pepper asub uusi teadmisi omandama üheskoos TÜ robootika ja arvutitehnika õppekavade üliõpilastega. Teatavasti on areng kõige kiirem koostööd tehes. Ühelt poolt õpetavad meie üliõpilased Pepperile, kuidas suhelda inimestega nii füüsilises kui ka virtuaalreaalsuses lihtsasti mõistetaval moel. Samal ajal õpivad üliõpilased praktilise kogemuse kaudu, kuidas etteantud nõuetest lähtuvalt arendada tehnoloogiliselt keerukaid robotsüsteeme,“ selgitas Kruusamäe.

„Telia otsib pidevalt võimalusi, kuidas panustada Eesti ühiskonna arengusse tervikuna viisil, mis haakub meie tegevusega. Telekommunikatsioonil on tulevikurobootikas kindlasti suur roll ja seepärast see valdkond paelubki meid,“ sõnas Telia asjade interneti valdkonna juht Toomas Kärner. „Tänu meie koostööle Tartu ülikooliga saavad üliõpilased praktilisi robootikakogemusi ja ühtlasi kasvab Eesti võimekus luua selles vallas lahendusi.“

„Me ootame, et koostöös Tartu ülikooli tehnoloogiainstituudi, Telia ja Hansabiga arendame Pepperi uuele tasemele, mis poleks enam piiratud tema sisse tehases pandud tarkusega, vaid võimaldaks tal teha tunduvalt rohkem. Liiga palju kaarte ma praegu avada ei tahaks, kuna projekti lõpuks peab jääma ka üllatusi. Lihtsalt öeldes soovime, et Pepper suudaks teha seda, mida pole veel mitte ükski teine Pepper maailmas teha suutnud, ning et inimesed saaksid temaga suhelda samuti täiesti uues kontekstis.“

Pepperi tõi 2018. aasta kevadsemestriks Tartu ülikooli õppima TÜ ettevõtlus- ja innovatsioonikeskus. Pepper ei pea ennast kindlasti üksi tundma, sest seltsi pakuvad talle lisaks tudengitele ka teised ülikooli robotid, näiteks tootmises töötavad KUKA, Universal Robots ja Franka Emika manipulaatorid, inimesi jäljendavad Sanbot ja Nao humanoidid ning hariduslikud robotid, nagu mBotid ja robototid.