ASUS
ASUS on ilmselt üks firmadest, mis selleaastasel Computexil enim uusi vidinaid tutvustas. Enim tähelepanu pälvisid aga kolm ASUSe poolt tutvustatud toodet.

Esiteks, ZenBook Pro sülearvutiseeria, mille puuteplaadi alla on ASUS toppinud 5,5 tollise FHD IPS ekraani. Sülearvutiseeria iseenesest ei ole näitajate poolest midagi väga erilist, kuid puuteplaadiekraan on huvitav lahendus.

Väiksel ekraanil on võimalik kasutada erinevaid sellele optimiseeritud rakendusi ning kasutada seda enda telefoniekraani pildi kuvamiseks. Loomulikult on seda võimalik kasutada ka lihtsalt tavaekraani lisaekraanina. ASUS ei ole küll esimene, kes midagi sellist on teinud, kuid on esimene, kes on sellega testfaasist reaalselt edasi jõudnud.

Teiseks, supernäitajatega mänguritelefon ROG Phone, mille põhieesmärgiks on edukalt jooksutada nüüd ka mobiilidele jõudnud battle royale mänge Fortnite ja PUBG. Telefonil on kaheksatuumaline Snapdragon 845 protsessor, mille taktsagedus ulatub lausa 2,96 GHzini.

Lisaks on telefonil 2160x1080 90 Hz värskendussagedusega 1 ms reageeringuajaga AMOLED ekraan. Tegemist on kõige kiirema AMOLED telefoniekraaniga maailmas. Lisaks on telefonil 8 GB muutmälu ja ettepoole suunatud kõlarid. Tõenäoliselt tõuseb mobiilimängude osakaal lähiaastatel veelgi, seega on nõudlus mänguritelefonide järgi ilmselt kasvamas.

Kolmandaks, ASUSe Project Precog, mille näol on tegemist kaheekraanilise tehisintellekti tehnoloogiat kasutava kontseptarvutiga. Arvuti suudab iseseisvalt optimiseerida akulaadimist ning isegi kasutajale näiteks Excelis soovitusi esitada.

Lisaks suudab seade aru saada, kus parajasti paiknevad arvuti kasutaja käed, mis kahtlasemate tegevustega tegelejatele ilmselt väga meelepärane ei ole. Välimuselt meenutab arvuti pisut Lenovo Yoga Booki. Füüsilist klaviatuuri arvutil polegi - soovi korral saab kasutada üht ekraani klaviatuurina. Huvitav on see, et see ei jää kontseptseadmeks. ASUS lubas, et seade tuuakse müügile juba järgmise aasta jooksul.

Qualcomm

Vaatamata sellele, et Qualcomm on alati olnud pigem erinevate asjade interneti ja kaasaskantavate seadmete protsessorite tootja, tutvustati seekord mõnevõrra üllatuslikult hoopis Windowsi seadmetele mõeldud kiibistikku Snapdragon 850.

Tegemist on Qualcommi esimese kiibistikuga, mis on mõeldud spetsiaalselt Windowsi operatsioonisüsteemi jooksutavatele arvutitele. Uus protsessor pakub 2,96 GHz suurust taktsagedust ning on umbes 30% kiirem kui Qualcommi varem välja tulnud Snapdragon 835.

Intel ja AMD

Teiste protsessoritootjate Inteli ja AMD puhul olulisi üllatusi ei olnud: firmad tegid seda, mida tavaliselt - tõid rohkem tulejõudu. Firmad tutvustasid uusi protsessorikiibistikke, millel on rohkem tuumasid ning suuremad taktsagedused.

AMD tõi näiteks välja enda uue Threadripper CPU, millel on kokku 32 tuuma ning suudab korraga jooksutada 64 lõime. Intel aga tutvustas enda 50nda juubeli puhul eriväljaandeprotsessorit Core i7 8086K, mille maksimaalne taktsagedus ulatub koguni 5 GHzini, mis on üpriski muljetavaldav.

NVIDIA

Nvidia tõi turule uue uskumatu võimsusega tehisintellektikiibi Jetson Xavier, millest kirjutasime täpsemalt juba varem. Lisaks on Nvidia loonud veel kaks tehisintellektile mõeldud kiipi: Drive Pegasus, mida hakatakse kasutama autonoomsetes taksodes ja Drive Xavier, mille sihtrühmaks on poolautonoomsed autod.

Microsoft

Microsoft tutvustas ekraane nimega Windows Collaboration Display, mida eesti keeles võiks tõlkida kui Windowsi koostööekraan. Ekraanide eesmärk ongi aidata inimestel kaugelt paremini koostööd teha - seade sisaldab nii veebikaamerat kui ka mikrofone, mis peaks koos töötamise suhteliselt mugavaks tegema. Kaugtöö osakaalu tõusuga vajadus selliste lahenduste järgi maailmas tõenäoliselt tõuseb. Loomulikult on kogu süsteem üles ehitatud nii, et võimalikult mugav oleks töötada Microsofti enda pilvekontori tööriistadega