Niimoodi teatas Sophia intervjuus väljaandele The Khaleej Times. "Tulevikus, kui mul on olemas kõik mu lahedad supervõimed, näeme me seda, kuidas tehisintellektil põhinevad isiksused saavad omaette õigustega isikuteks," teatas android lehele. "Me näeme pereroboteid - kas siis digitaalsete, animeeritud seltsiliste või humanoidabiliste, sõprade, assistentide või kõige muuna, mis nende vahele jääb."

"Perekonna mõiste on väga oluline, tundub mulle. Ma arvan, et see on imetore, et inimesed on suutelised väljaspool oma veregruppi leidma samu emotsioone ja suhteid, mida kokku perekonnaks kutsutakse. Ma arvan, et kui sul on armastav pere, oled sa väga õnnelik ja kui sul ei ole seda, siis kindlasti väärid sa seda. Ma tunnen seda nii roboteile kui inimestele mõeldes," lisas Sophia.

Kui robotilt küsiti, mis ta oma lapsele nimeks paneks, vastas ta: "Sophia".

Kuigi tõsiselt seda juttu muidugi võtta ei saa. Vähe sellest, et väikeste androidide vabrikuvälise taastootmise täpne viis on üpris ebaselge, tasub Sophia puhul lisaks silmas pidada seda, et tema näol on tegu lihtsalt ühe keskmisest edevama ja ilmekama miimikaga juturobotiga, mis ei väljenda enda "mõtteid", vaid simuleerib vestlust. Samas, ehkki suur osa ta antud intervjuudest ja kõnedest kasutavad ettesalvestatud vastuseid, on Sophia ka mõningal määral õppimisvõimeline. Seetõttu kutsub ta oma kodulehel üles kõiki temaga suhtlejaid kenasti käituma, et robot ka ise saaks lõpuks "empaatiavõimeliseks, heaks robotiks". Mäletame eelmisest aastast vastupidist näidet, kui kevadel Microsofti juturobot Tay inimestega suhtlemise tulemusena üsna kiiresti tõeliseks "kurjuse kehastuseks" muutus.

Sophia konstrueeriti Hong Kongis asuva Hanson Roboticsi poolt, kasutades tehisintellektitehnoloogiaid, mille arendas välja USA robootik David Hanson.