Erakordselt tugeva rohelise valgusega Spyder 3 Kryptoni laser - esimene roheline käsilaser, mis guugeldamise peale ette tuleb - maksab näiteks viiesaja dollari ringis. Ja see on juba nii võimas seade, et tootjad peavad vajalikuks hoiatada, et tegu pole mänguasjaga. Seadme valgus on nii tugev, et seda näevad kosmoses olevad astronaudid.

Mees pimestas pilooti kolm korda

Nagu raport teada annab, laskis Michael Vincent Alvarez Fresno linna politseikopteri kabiini pisut pärast 22. oktoobri südaööd korduvalt rohelist laserikiirt. Sellega pimestas ta kolm korda pilooti, kes oli parasjagu reageerimas hoopis teisele väljakutsele, mille sisuks oli koduvägivald.

Piloot suutis pärast pimestatust taas lennuvahendi enda kontrolli alla saada. Seda, kust kiir täpselt tuli, polnud tal kuigi raske kindlaks teha, misjärel teavitas ta oma kolleege. Kiirteel algas klassikaline filmilik tagaajamine, kuna Alvarez otsustas oma autoga politseinike eest minema kihutada.

Sealjuures peatus Alvarez tagaajamise jooksul kaks korda, et kaassõitjaid maha lasta. Üks neist ütles politseinikele, et nad olid üheskoos teel sõbra poole ja Alvarezi meelest oli rohelise laserikiire politseikopterisse laskmine lihtsalt hea nali.

Kaua tagaajamine ei kestnud, sest laserimees põrutas Highway 99-l kaht sõidurida eraldava rinnatise otsa. Seejärel kargas ta autost välja ja lidus lähedalasuvasse elamurajooni majade vahele peitu (kõlab nagu mingi ebaõnnestunud, napakas GTA San Andrease missioon).

Haiglas leiti püksist narkootikume

Mõlemad autos olnud kaasreisijad tunnistasid Alvarezi vastu. Ars Technica kirjutab, et kuigi lennumasinate piloote on tuhandeid kordi üritatud laserikiirtega segada, on väga vähesed juhtumid jõudnud selleni, et keegi lolli nalja tegijatest süüdi mõistetakse. Süüdistusi on raske tõendada, aga Alvarezil olid autos tunnistajad.

Et Alvarez sai avariis jalgadele vigastusi, toimetati ta kohalikku haiglasse ülevaatusele. Seal leiti, et mehe pükstesse oli peidetud kotikesi kanepiga, kristallilist metamfetamiini ja kokaiini, mille omamine süüdistusele juurde liideti. Kui mehe sõrmejälgi uuriti, leiti, et ta on lisaks veel tagaotsitav kahe kuriteo eest. Piloodi ründamise eest võib ta nüüd kuni viieks aastaks vangi minna.