Vodafone Germany, Nokia ja Audi ühisprojekt on osa suuremast eraettevõtmisest, mis plaanib viia inimese taas Kuule. Mobiilivõrk oleks vajalik Kuu pinnalt HD ehk kõrglahutusega pildi ja andmete edastamiseks Maale.

"Projekt kätkeb endast väga innovaatilist viisi, kuidas mobiilivõrgu infrastruktuuri rajada ja arendada," lausus Vodafone Germany tegevjuht Hannes Ametsreiter Reutersile.

Vodafone kaasas ettevõtmisesse Nokia, kes peaks välja töötama vastava seadme, mis on eeldatavasti väiksem kui üks suhkrupakk. Ettevõtted teevad ka koostööd Berliinis asuva firmaga PTScientist ja selle teadlastega.

Väidetavalt plaanitakse rajada just 4G võrk, mitte juba 5G, sest viimane on praegu veel arendusfaasis ning ei pruugi olla Kuul töötamiseks piisavalt stabiilne.

Praeguste plaanide kohaselt peaks seade Kuule startima SpaceX Falcon 9 raketiga USA-st Floridast Canaverali neemel asuvast õhujõudude baasist juba 2019. aastal.

"Selleks, et inimkond saaks lahkuda Maalt, peame arendama infrastruktuure ka väljaspool oma koduplaneeti," lausus PTScientistsi looja ja tegevjuht Robert Böhme.