Kaasaskantav päikese jõul töötav ahi

Kaasaskantavad gaasipliidid on küll juba ka tavatarbijatele olemas olnud, kuid ahi on midagi hoopis muud. Eriti arvestades, et tegemist on päikeseenergial toimiva seadmega, mille tarvis pole vaja tüütuid gaasiballoone kaasas vedada.

Lisaks sellele on ahjuga võimalik ka vedelikke keeta - selleks tuleb lisada vaid lisajupikene ning panna seadeldis püstisesse asendisse. Olenemata, kas kasutada ahjurežiimi või vedelikurežiimi, tuleb pidevalt silma peal hoida, et seadeldis ikka Päikese poole suunatud oleks.

Tootja sõnul on ahi võimeline toidu valmis tegema umbes 20 minuti jooksul. Hetkel saab seadme tootja kodulehelt osta 400 USA dollari eest, tootja sõnul hakatakse tooteid klientideni tarnima selle aasta hiliskevadel.

Tahvelarvuti, mis teeb pea kõigile mänguriarvutitele silmad ette

Arvutimängurite ilmselt kõige suurem mure on see, et nende lauaarvutid pole piisavalt mobiilsed - neid ei saa väga mugavalt kuhugi kaasa tassida. Mänguri-sülearvutid on aga tihti kohmakad, lähevad kiiresti kuumaks või teevad järeleandmisi riistvara poolelt, et jahutusprobleeme vältida. ASUSe ROG Mothership nime kandev tahvel-sülearvuti peaks aga kõik need probleemid lahendama.

Kuna arvuti seisab püstisemalt ning riistvara on korpuse ülemises, mitte alumises osas nagu sülearvutitel, saab 17-tollise ekraaniga arvutit palju paremini jahutada. Ja seda, mida jahutada, on küllaga - seadmes on tutikas Nvidia RTX 2080 Max-Q videokaart ja Inteli Core i9-8950HK CPU. Maksimaalselt on võimalik korpusesse mahutada kuni 64 GB muutmälu ja kolm kuni 512 GB suurust SSD ketast. Kui kõike seda võimsust aga ei taha, saab lihtsa nupuvajutusega lülitada seadme ümber ka energiasäästurežiimi.

17,3 tollisel ekraanil on 3ms reageerimiskiirus ning 144 Hz värskendussagedus ning kui tahad, saad klaviatuuri selle küljest üldse lahti võtta. Loomulikult on arvutil olemas kõik tänapäevased pordid ning seega saad ise valida, kas soovid klaviatuuri ühendada juhtmevabalt või USB-abil.

Rääkides juhtmeaukudest on raalil kaks voolupesa - kui tahta arvutist maksimaalset sooritust välja pigistada, on vaja seina pista lausa kaks vooluadapterit. Jah, kui tahta saab süsteemi jooksutada ka ainult aku pealt, kuid arvestades arvuti võimsust nii ilmselt pikka pidu ei ole.

ASUS pole veel öelnud, kui palju arvuti maksma hakkab, kuid tõenäoliselt saab sel olema üpris krõbe hind.

Tavaline puuklots, aga see on tark

Tegemist pole just innovatsiooni tipuga, kuid sellele vaatama on Jaapani ettevõte Mui lahendanud ühe olulise nutikodudega seonduva probleemi - tihti näevad juhtkontrollerid välja futuristlikud ning ei sobi sisekujundusega absoluutselt kokku. Jaapanlaste lahendus on lihtne - puidust paneeli on integreeritud puutetundlikud nupud, mille kasutamise tulemusel võimaldavad silma peal hoida lihtsad LED-ekraanid.

Targa puuklotsi abil saab kontrollida kõiksugu erinevaid nutiseadmeid - kõlareid, küttesüsteeme ja tulesid. Seejuures saab ekraanil kuvada kõiksugu netist hangitavat infot - sõnumeid, kellaaega ja ilmainfot.

Kui aga klotsi välja lülitad, ongi see lihtsalt üks tavaline seinal olev puuklots. Hetkel pole aga võimalik seda kuidagi tellida - ettevõttel oli küll Kickstarter kampaania, kuid see on juba kinni ning hetkel keskendutaksegi sealt tulnud tellimuste täitmisele.

Leivaküpsetusrobot, mis suudab tunnis teha kümme leiba

On juba pikka aega räägitud sellest, et ajapikku võtavad robotid ära lihtsamad ja korduvad tööd - nüüd on loodud robot, mis suudaks poodides tagada värske leiva tagavara. Wilkinson Baking Company loodud BreadBot suudab ise kogu protsessi kontrollida, aeg-ajalt on vaja masinasse lisada taigna tegemiseks tarvilikku segu ning sealt ise suudab masin ise kõike teha - sealhulgas laduda valmis saanud leivad riiulisse.

Firma sõnul läheb iga pätsi küpsetamiseks umbes 90 minutit, kuid kuna masin suudab valmistada mitu leiba korraga, tulebki tunnis masinast välja umbes kümme pätsi leiba. Päevas suudab masin maksimaalselt küpsetada 235 pätsi leiba.


Midagi jõujuurikatele: tark sangpomm

Mida võiks teha üks tark sangpomm? Loomulikult pidada arvet selle üle, kui palju omanik juba vaeva on näinud - JAXJOXi loodud 349 USA dollarit maksev sangpomm teebki just seda. See pole aga kõik - kui panna sangpomm selle alusele, on võimalik ekraanilt muuta sangpommi kaalu.

Üksinda pole aga sangpommist suurt kasu: ettevõte loodab, et sangpommiomanik ostab ka treeningprogrammi, mille hind on 30 USA dollarit kuus. Firma loodud rakendusse jooksevad kokku kõigist eri allikatest tulevad tervisenäitajad ning nende põhjal luuakse inimesele "terviseskoor", mille parandamiseks vaeva nähakse.

Tulevikus plaanib ettevõte turule tuua lisaks sangpommile ka targad hantlid ja massaažirullid.

Tark sangpomm