Douglase vastas teisel pool piiri on Mehhiko poolel linn nimega Agua Prieta. Linnad on vahetult üksteise kõrval umbes samamoodi nagu Valga ja Valka.


Kurjategijad kasutasid tara külge kinnitatud katapulti selleks, et Mehhiko poolelt üle piiritara USA-sse kanepit pilduda (mitmetes kohtades on Mehhiko ja USA vahel juba praegugi, mil Trumpi kuulsa müüri ehitustööd veel alanud pole, kõrge barjäär). DHSi töötajad kutsusid kohale oma kolleegid Mehhikost ja üheskoos lammutati kaadervärk tükkideks. Seadeldis oli ehitatud kandilistest torudest, mis olid kokku keevitatud, lisaks oli selle juures kasutatud massiivset vedru ja köit. Mehhiklased konfiskeerisid katapuldi osad, USA võimudele jäi 21 kilogrammi kanepit.

Tegu polnud muide sugugi esimese leitud kanepikatapuldiga. Aastal 2011 avastati piiri äärest üks märksa võimsam ja silmatorkavam seadeldis, mis nägi äsjaleitust märksa rohkem klassikalise katapuldi moodi välja - see oli lausa puukõrgune ning seda sai ratastel ringi veeretada.

Nüüd avastatud katapult on kavalam. See lihtsalt ripub piiritara küljes ning on lihtsalt ja kiiresti teisaldatav. Sedapuhku jäi kurikaeltel siiski ajast pisut puudu, kuna nad olid sunnitud pagedes seadme ja kanepipakid maha jätma.

Ehkki esimese asjana võib katapuldile mõeldes vaimusilma ette kerkida keskaegsete rüütlite ja kannupoiste vägi katapulti vinnastamas, et selle abil piiratava kindluse pihta või sisse kive pilduda, ulatub relva ajalugu läheb märksa kaugemale minevikku. Vana-Kreeka ajaloolane Diodorus Siculus on kirjeldanud mehhaanilise nooltega relvastatud katapuldi kasutamist aastal 399 E. Kr., mõni aasta hiljem olevat vanad kreeklased katapulti kasutanud jSitsiilias asunud kartaagolaste Motya kindluse piiramisel.

Keskajal kujunesid katapuldid kindluste piiramisel võtmerelvaks. Sealjuures ei pillutud nende abil mitte lihtsalt kive müüride pihta ja kindluse valli taha, vaid mõnikord loobiti ka algelisi biorelvi - näiteks mädanevaid korjuseid ja lihtsalt prügi ja sodi, millega loodeti piiratavad mõnda tõppe nakatada.

Arizonas on kanepi tarvitamine lubatud ravi eesmärkidel.