Sündmus leidis aset 24. veebruaril Arizona lõunaosa kohal. Esimesena märkas seletamatut nähtust Phoenix Air Groupi lennuki Learjet 36 piloot.

„Kas keegi lendas meist umbes 30 sekundit tagasi üle?“ küsib piloot heliklipis, mille sai FAAlt juhtumist kirjutanud The Drive.

„Ei,“ vastab Albuquerque lennujuhtimiskeskuse töötaja.
„Okei…“ vastab piloot. „Miski igatahes lendas.“ Seejärel hüüatab teine piloot eetrisse „UFO!“, mispeale vastab esimene naerdes „jah."

Objekt liikus vastassuunas

Paar minutit hiljem võtab Albuquerque lennujuht ühendust teise lähedal oleva lennuki, American Airlinesi Airbus A321-ga ja ütleb selle piloodile, et too hoiaks järgmise 15 miili jooksul silmad lahti - juhuks, kui miski ka neist üle peaks lendama.

„Kui miski meist üle lendab?“ küsib segaduses piloot vastu. Lennujuht selgitab seejärel, nagu klipistki kuulda võib, olukorda ja Learjeti piloot räägib omalt poolt veel, mida ta nägi ja mida ei näinud. „Ma ei tea, mis see oli, see ei olnud lennuk, aga see… See lendas meie suhtes vastassuunas.“

Mõni hetk hiljem teatab ka Airbusi piloot, et ta nägi kummalist objekti, mis iganes see siis ka ei olnud. „Jah, miski lendas just äsja meist üle, nagu… Ma ei tea, mis see oli, aga see lendas meist vähemalt 2000-3000 jalga (600-900 meetrit) kõrgemal. Jah, see lendas otse üle meie," ütleb ta.

Lennujuht uurib seejärel, kas objekt liikus või hõljus paigal, kuid Airbusi piloot pole päris kindel. „Ma ei saanud aru, kas see võib olla õhupall või midagi taolist, see oli pigem lihtsalt ere valguskiir või miski, mis peegeldus väga eredalt ja liikus mitu tuhat jalga meist kõrgemal vastassuunas.“

Õhupall? "Kahtlen."

Seejärel küsitakse piloodilt, kas see võis olla ehk Google`i õhupall (Google`il on projekt Loon, mille raames kuni 18 kõrgusel olevalt õhupallidelt netti pakutakse), mispeale ta ütleb: „Kahtlen.“

Kogu vestlus keskuse ja pilootide vahel toimus umbes kuue minuti jooksul. Paistab, et FAA-l pole ka endal aimu, millega võiks üsna tiheda lennuliiklusega piirkonnas tegu olla. Amet sõnas, et neil polnud infot piirkonnas samal ajal liikunud ebatavalistest õhusõidukitest, meteoroloogilistest õhupallidest või millestki muust, millega võiks pilootide nähtut selgitada. „Meil pole sellele, mida te klipist kuulete, midagi lisada,“ ütles FAA meediale tehtud avalduses.

Nagu The Drive märgib, asub piirkonnas mitmeid sõjaväe- ja lennuväebaase ning üldiselt lendavad sõjaväelennukid seal üsna aktiivselt. Ei saa ka välistada, et tegu võis olla mõne salajase sõjalisel eesmärgil ehitatud prototüüp-õhusõidukiga. Igatahes, kuni selgitust pole, võib asja julgelt UFO-ks nimetada, kuivõrd see on lühend sõnadest Unidentified Flying Object ehk tundmatu lendav ese.