Vantablacki leiutasid britid aastal 2014, õige pea nimetati see tumedaimaks laboris loodud materjaliks. See on võimeline neelama 99,96 protsenti ultraviolett-, -infrapuna-, ja nähtavast valgusest. Et Vantablacki paremini müüa saaks, sai arendustiim tänavu kevadel valmis materjali pihustatava versiooni, mis pole päris nii must - see blokeerib 99,8 protsenti mainitud valgustüüpidest.

Aga sellest piisab, et kolmedimensioonilised objektid, mis Vantablackiga "üle võõbatud" on, näiksid kahedimensioonilised.

Pyongchangis avatav hoone tuleb olümpiaparki ja sel on puhtalt esteetiline, mitte praktiline funktsioon. Briti arhitekt Asif Khan plaanib püstitada nelja kumera seinaga ehitise, mis näeb pärast Vantablackiga katmist kaugelt välja hoopis kui kahedimensiooniline "kosmiline lõhe". Hoone külge paigutatakse tillukesed valgustid, mis peaksid mõjuma kui tähed ja seda muljet veelgi süvendama. Teisisõnu, jalutad pargis ja äkki paistab, kuidas eemal oleks justkui aegruumi auk rebitud, mis otse avakosmosesse viib. Või midagi sellist - raske hetkel kujutledagi.

Futurism kirjutab, et Vantablack on nii tume, et see on arvatavasti mustale augule lähedasim värvitoon, mida me oleme võimelised looma. Õigemini ei olegi Vantablack tegelikult värv, vaid see on materjal, mis simuleerib igasugust värvi puudumist. Vantablack koosneb süsiniknanotorukestest, mille vahele peaaegu igasugune sellele langev valgus lõksu jääb. Üks ruutsentimeeter Vantablacki sisaldab umbes miljardit sellist nanotorukes. Valgus jääb torukeste vahele põrgatuma, kuni see lõpuks soojuseks konverteeritakse.

Talimängude külastajad saavad siisiis lisaks spordile osa tõeliselt unikaalsest kosmoseelamusest. Taliolümpiamängud algavad 9. veebruaril.