Vürtsid nagu kurkum ja kaneel hoiavad eemale rasvarikka toidu negatiivsed mõjud
Ajakirjas Journal of Nutrition avaldatud artiklist selgub, et antioksüdandid, mille hulka vürtsid kuuluvad, omavad olulist rolli oksüdatiivse stressi ja seeläbi krooniliste haiguste vähendamises, vahendavad ERR Teadusuudised.
Professor Westi uurimuses leidsid teadlased, et kui lisada rasvasele toidule erinevaid maitseaineid, on pärast söömist triglütseriidide taseme tõus 30% väiksem kui sarnase aga vürtsivaba toidu puhul.
Westi ja tema kolleegide katses osales 6 meest vanuses 30–65 eluaastat, kes olid ülekaalulised, aga muus osas terved. Kahel erineval päeval sõid vabatahtlikud eine, mis koosnes karri kanast, Itaalia ürdileivast ja kaneeliküpsistest. Esimesel päeval oli toidu igale komponendile lisatud kaks supilusikatäit erinevaid maitseaineid.
Lisatavate vürtside hulgas oli rosmariin, pune, kaneel, kurkum, must pipar, nelk, küüslaugupulber ja paprika.
Jälgi Forte uudiseid ka Twitteris!