Ajakirjas
Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine
avaldatud artiklis kirjutavad USA Cornelli ülikooli teadlased, et USA-s diagnoositakse autismi kõige enam Washingtoni, Oregoni ja California osariigis, kus sademetehulk on suurem kui mujal Ameerikas, teatab
.

Vihmane kliima ei ole otsene autismi põhjustaja, kuid võib selle väljakujunemist soodustada, väidavad autorid. Vihma tõttu veedavad lapsed rohkem aega toas nelja seina vahel, ning seal on neil kokkupuude teiste teguritega, mis võivad vastava geneetilise eelsoodumuse puhul aidata kaasa autismi tekkele. Nendeks teguriteks võivad olla näiteks televiisorivaatamine, vähesest päikesest tingitud D-vitamiini vähesus ja kokkupuude kodukeemiaga enne kolmandat eluaastat.

Samuti on autorite hinnangul võimalik, et autismi võivad esile kutsuda kemikaalid, mis koos vihmaga atmosfääri ülemistes sfääridest maha sajavad. Ja kuna vihm paneb umbrohu vihama ja kahjurputukad sigima, siis pole välistatud, et autismi võivad soodustada ka põllumajanduses kasutatavad pestitsiidid.

Statistika kohaselt diagnoositakse autismi Ühendriikides üha sagedamini. Kui 30 aastat tagasi tuvastati häire ühel lapsel 2500-st, siis nüüd juba ühel 150-st.