Piiratud tiraažiga õlles leidub kreatiini, guaraanat, litšimarju, koolapähklit, hõlmikpuud, mugulkressipulbrit ja steroide — aineid, mis kõik on sooritust soodustava toime tõttu olümpiasportlastele keelatud, vahendab News Lite.

Šoti pruulkoda BrewDog selgitab, et lansseeris vastuolulise õlle eesmärgiga kritiseerida tänavuste suveolümpiamängude globaalseid sponsorluskokkuleppeid.

Üks BrewDog’i asutajaid James Watt kommenteeris: “Paistab, et sooritust parandavate osistega õlu pole tegelikult seadusevastane, kuid kindlasti ei vaadata sellele hea pilguga.

Me ei leia aga, et Never Mind the Anabolics oleks sama absurdne ja vastuvõetamatu kui need sponsorlusdiilid, mida pakuvad kiirtoiduketid ja globaalse ulatusega mega-õlletootjad, mis praegu olümpiamänge iseloomustavad.

Hamburger, limonaadipurk ja tööstuslikult toodetud õlu ei aita kaasa takistusjooksu või hobuste koolisõidu võistluseks treenimisele.

Niisiis otsustasime pakkuda sportlastele midagi, mis teeb nad rõõmsamaks ja nende tulemused paremaks. See on võimalus lõdvestuda enne otsustavat võistlust, suurendades samas võiduvõimalusi.”